ΕΞΟΔΟΣ

Προβολών συνέχεια στο Αχίλλειον

προβολών-συνέχεια-στο-αχίλλειον-109025

Με την ταινία «Αγιασμός» που προβάλλεται σήμερα στις 9:30 μ.μ. στο «Αχίλλειον», συνεχίζονται οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος». Η αποψινή ταινία ταινία τιτλοφορείται «Αγιασμός» και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τομ Ριβ και σενάριο Καρολάιν Ο΄Μίρα, Τομ Ριβ, Μάικλ Ο΄Μαχόνυ. Πρωταγωνιστούν: Λίντα Χάμιλτον, Τόμι Τάινι Λίστερ, Σούζαν Λιντς, Τζον Λιντς, Αντζελίν Μπολ. Οι ταινία συμμετείχε στα Φεστιβάλ Καννών, Friars Club Comedy Film Festival New York.

Στην ήσυχη ιρλανδέζικη λουτρόπολη Killcoulin’s Leap η ζωή κυλά αργά για τέσσερις εργένηδες φίλους. Δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για το μέλλον, ούτε να βρουν μια καλή επαγγελματική ευκαιρία. Οι διαθέσιμες γυναίκες είναι λίγες, η νυχτερινή ζωή ανύπαρκτη. Είναι σαν να έχουν παγιδευτεί σε μια αιώνια απραξία, που τους κάνει να βαριούνται θανάσιμα. Όταν ο ένας τους αποφασίζει να αναζητήσει το μέλλον του εκτός των συνόρων του μικρού χωριού, οι υπόλοιποι μπαίνουν σε σκέψεις. Αν μπορούσαν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για να φύγουν κι εκείνοι, θα γλίτωναν μια για πάντα από αυτή την απελπισία.

Τότε τους έρχεται μια τρελή ιδέα: Να ληστέψουν το φορτηγό που περνάει από το χωριό τους, μεταφέροντας… Viagra. Το σχέδιό τους τίθεται σε εφαρμογή και το φορτίο περνά στα χέρια τους. Όμως, λίγο πριν το αξιοποιήσουν στην μαύρη αγορά, η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με ξεκαρδιστικές συνέπειες.

Κοινό και κριτικοί κάνουν λόγο για «μια καλογραμμένη βρετανική αντι-καταθλιπτική ταινία, στα πρότυπα μιας τυπικής φλεγματικής λεκτικής κωμωδίας, που χρησιμοποιεί ένα πρωτότυπο σεναριακό εύρημα ως πρώτη ύλη». Ο Τομ Ριβ βρίσκει την ευκαιρία να σχολιάσει με κυνισμό τους ήρωές του, αφού δεν χρησιμοποιεί την πεπατημένη, προσχωρώντας σε μια σατιρική περιπέτεια με επίκαιρο θέμα. Δημιουργεί μια ευχάριστη μπουρλέσκ φάρσα, που γίνεται γκροτέσκα, χωρίς ποτέ να καταφεύγει στον εκχυδαϊσμό, λόγω θέματος (ερωτισμός και σεξουαλικότητα). Οι ερμηνείες είναι απολαυστικές και απογειώνουν την ταινία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου