ΕΞΟΔΟΣ

Αρωμα ισπανικού κινηματογράφου

αρωμα-ισπανικού-κινηματογράφου-112012

Αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο με τίτλο «Οι Δευτέρες του Νοέμβρη, με την Ισπανική Οικογένεια» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βόλου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, η Πρεσβεία της Ισπανίας, το Instituto Cervantes, καθώς και Ο Σύλλογος Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας «Aroma Latino». Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από σήμερα στο «Αχίλλειο» στις 9.30 το βράδυ και κάθε Δευτέρα του Νοεμβρίου με την εξής σειρά:

Σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Solas» (Γυναίκες μόνες), του Benito Zambrano, παραγωγής 1999. Η Ρόσα είναι μια απλή γυναίκα από χωριό και επισκέπτεται την άνεργη και αλκοολική κόρη της που μένει μόνη της στη Σεβίλλη. Όσο ανακαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κόρη της, δημιουργεί φιλική σχέση μ’ ένα μοναχικό και προσηνή υπερήλικα. Η ταινία βραβεύτηκε με ακόμα 4 Γκόγια, δεύτερου γυναικείου ρόλου (Μαρία Γαλιάνα), πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Κάρλος Άλβαρεθ-Νοβόα), πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Άνα Φερνάντεθ) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «El Bola» («Ο Μπαλας»), του Achero Mañas, παραγωγής 2000. Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“El Bola”), ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Βραβεύτηκε με ακόμα 3 Γκόγια: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Tres días con la familia» (Τρεις μέρες με την οικογένεια), Mar Coll, 2009. Η Λέα πρέπει να πάει στη Χιρόνα επειδή πέθανε ο παππούς από την πλευρά του πατέρα της. Εκεί θα ξαναβρεθεί με την οικογένειά της με την οποία δεν έχει ιδιαίτερη επαφή από τότε που έφυγε για το εξωτερικό. Τις μέρες που θα περάσει μαζί με τους δικούς της, θα καταλάβει το παιχνίδι των προσχημάτων της καταλανικής αστικής τάξης. Η ταινία ήταν η διπλωματική της Μαρ Κολ στο τέλος των κινηματογραφικών της σπουδών. Βραβεύτηκε επίσης με βραβεία Γκαουδί (καλύτερης ταινίας στα καταλανικά, σκηνοθεσίας και γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου).

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Siete mesas de billar francés» (Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου), Gracia Querejeta, 2007.

Η Άνχελα (Μαριμπέλ Βερντού), όταν ο πατέρας της Λέο αρρωσταίνει ξαφνικά, αποφασίζει να ταξιδέψει στην πόλη με το γιο της Γίγιε (Βίκτορ Βαλδίβια). Εκεί γνωρίζει την Τσάρο (Μπλάνκα Προτίγιο) ερωμένη του Λέο και αναλαμβάνει μαζί της να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών με επτά τραπέζια μπιλιάρδου.

Βραβεύτηκε με το Αργυρό Κοχύλι του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2007 καλύτερης ηθοποιού για τη Μπλάνκα Πορτίγιο και με τα βραβεία Γκόγια 2008 καλύτερου γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου για τη Μαριμπέλ Βερντού και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Αμπάρο Μπαρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου