ΕΞΟΔΟΣ

Σύγχρονη πολιτική σάτιρα

σύγχρονη-πολιτική-σάτιρα-120028

Ταινία με βρετανικό χρώμα θα προβληθεί σήμερα και αύριο στο Αχίλλειο, στο πλαίσιο του νέου κύκλου του «Σινέ Μεσόγειος». Η ταινία «Πόλεμος εκτός προγράμματος» θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 30 και αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 9:30 μ.μ., σε σκηνοθεσία Αρμάντο Ιανούτσι. Το σενάριο συνυπογράφουν οι : Τζέσε Άρμστρονγκ, Σιμόν Μπλάκγουελ, Αρμάντο Ιανούτσι, Ίαν Μάρτιν, Τόνι Ροσέ. Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Καπάλντι, Τομ Χολάντερ, Τζίνα ΜακΚί, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Άννα Τσάλσμκι, Κρις Άντισον.

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας σχεδιάζουν να επέμβουν δυναμικά στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν βρίσκουν τον κατάλληλο τρόπο να πείσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους για την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης. Τη λύση θα τους δώσει άθελά του ο μετριοπαθής μεν, αδέξιος δε, Βρετανός υπουργός Σάιμον Φόστερ (Τομ Χόλαντερ), ο οποίος με δηλώσεις του στην τηλεόραση κατά λάθος φαίνεται να υποστηρίζει τον πόλεμο. Την ευκαιρία αρπάζει στον αέρα ο επιθετικός υπεύθυνος τύπου του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου Μάλκομ Τάκερ (Πίτερ Καπάλντι) και αμέσως πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση.

Μια σύγχρονη βρετανική πολιτική σάτιρα με διαλόγους-φωτιά, που θα δώσει στους σινεφίλ την ευκαιρία να γελάσουν και ταυτόχρονα να προβληματιστούν, για όσα γίνονται στο παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων. Το βρετανικό φλεγματικό βρετανικό humour συμπλέκεται με το αθυρόστομο αμερικάνικο humor και το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιοφυώς αστείο κράμα, συνδυασμένο με αναφορές στη stand up comedy και στην pop κουλτούρα (και όχι μόνο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου