ΕΞΟΔΟΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-126096
Με την όπερα «Οθέλλος» του Βέρντι συνεχίζεται αύριο στις 19.55 οι προβολές διάσημων λυρικών θεαμάτων στο Αχίλλειο, σε απευθείας σύνδεση με την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Το αριστούργημα του Verdi είναι βασισμένο στην τραγωδία του Σαίξπηρ. Ο Semyon Bychkov διευθύνει ένα εξαιρετικό cast, με επικεφαλής τον Johan Botha στον ομώνυμο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας, απέναντι από τη Renée Fleming, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας της, αυτόν της αθώας γυναίκας του Οθέλλου, της Δυσδαιμόνας. Ο Falk Struckmann ερμηνεύει τον Ιάγο, τον άπιστο υποτακτικό του Οθέλλου και ο Michael Fabiano είναι ο πλοίαρχος Κάσσιος. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.
Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης παρουσιάστηκε με απρόσμενη επιτυχία πέρσι στην πόλη μας στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του νέου «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και συνεχίζεται και για φέτος. Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει έντεκα ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).
Θα ακολουθήσουν: Η «Καταιγίδα» του Thomas Adès στις 10 Νοεμβρίου, «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart την 1η Δεκεμβρίου, ο «Χορός Μεταμφιεσμένων» του Verdi στις 8 Δεκεμβρίου, η «Αΐντα» του Verdi στις 15 Δεκεμβρίου, οι «Τρώες» του Berlioz στις 5 Ιανουαρίου, η «Μαρία Στούαρτ» (Μαρία Στουάρντα) του Donizetti στις 19 Ιανουαρίου, ο «Ριγκολέτο» του Verdi στις 16 Φεβρουαρίου, ο «Πάρσιφαλ» του Wagner στις 2 Μαρτίου, η «Φραντσέσκα ντα Ρίμινι» του Zadonai στις 16 Μαρτίου και «Ιούλιος Καίσαρας» του Handel στις 27 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν 2012-2013 του πολυβραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή της Μet «L’Elisir d’Amore» του Donizetti και πρωταγωνίστρια τη διάσημη ντίβα Anna Netrebko. Το έργο εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο», από τις 10.00-22.00 και Σάββατο πρωί από τις 11-13, καθώς και μία ώρα πριν την έναρξη στο ταμείο του Αχίλλειου, ενώ διατίθενται εισιτήρια των 20 και φοιτητικά των 15 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου