ΕΞΟΔΟΣ

«Ο Δρόμος του Χρήματος»

ο-δρόμος-του-χρήματος-127075

Με την ταινία «The Company Men» σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς, συνεχίζονται σήμερα στις 9.30 μ.μ. οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία. Η ταινία με τίτλο «The Company Men», Αμερικανικής παραγωγής 2010, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπεν Άφλεκ, Μαρία Μπέλο, Κέβιν Κόστνερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κρις Κούπερ.

Εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο, που επιχειρεί να καταγράψει το οικονομικό Κραχ του 21ου αιώνα με τη στιβαρότητα των πολιτικών θρίλερ των 70ς.

«Ο Δρόμος του Χρήματος» καταγράφει την πτώση της αλαζονείας σ’ έναν κόσμο που είχε ξεφύγει σε άλλες σφαίρες ασυδοσίας και κυνισμού.

Μετά την απόλυσή του, ένας υπάλληλος κολοσσιαίας αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας παραδίδει στον μαθητευόμενό του data που θεωρεί άκρως επικίνδυνη. Ο νεαρός ψάχνει τα στοιχεία και βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη που ξημέρωσε το 2008 για όλο τον κόσμο: την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα. Η εταιρία του είχε προβεί σε αλόγιστη χρήση δομημένων επενδυτικών προϊόντων (που εξαρτώνταν άμεσα από τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τις ήδη προβληματικές τράπεζες) κι αυτός ο φαύλος κύκλος θα ξέσπαγε σε λίγες ώρες σ’ ένα τοξικό "ντόμινο" αλυσιδωτών αντιδράσεων και στην πτώχευση εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην ταινία παρακολουθούμε ουσιαστικά τις 36 ώρες πριν το μεγάλο Κραχ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου