ΕΞΟΔΟΣ

Σύγχρονη ταινία

σύγχρονη-ταινία-133366
Με την ταινία «The Company Men» σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς, συνεχίζονται την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Η ταινία με τίτλο «The Company Men», Αμερικανικής παραγωγής 2010, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τζον Γουέλς. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπεν Άφλεκ, Μαρία Μπέλο, Κέβιν Κόστνερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Κρις Κούπερ.
Εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο, που επιχειρεί να καταγράψει το οικονομικό Κραχ του 21ου αιώνα με τη στιβαρότητα των πολιτικών θρίλερ των 70ς.
«Ο Δρόμος του Χρήματος» καταγράφει την πτώση της αλαζονείας σ’ έναν κόσμο που είχε ξεφύγει σε άλλες σφαίρες ασυδοσίας και κυνισμού.
Μετά την απόλυσή του, ένας υπάλληλος κολοσσιαίας αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας παραδίδει στον μαθητευόμενό του data που θεωρεί άκρως επικίνδυνη. Ο νεαρός ψάχνει τα στοιχεία και βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη που ξημέρωσε το 2008 για όλο τον κόσμο: την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα. Η εταιρία του είχε προβεί σε αλόγιστη χρήση δομημένων επενδυτικών προϊόντων (που εξαρτώνταν άμεσα από τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τις ήδη προβληματικές τράπεζες) κι αυτός ο φαύλος κύκλος θα ξέσπαγε σε λίγες ώρες σ’ ένα τοξικό "ντόμινο" αλυσιδωτών αντιδράσεων και στην πτώχευση εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρακολουθούμε τις 36 ώρες πριν το μεγάλο Κραχ.
Επιλέγοντας ένα γερό καστ ηθοποιών (με κορυφαίο τον Τζέρεμι Αϊρονς στο ρόλο του κυνικού μεγαλοκαρχαρία, αλλά στυλοβάτη τον Κέβιν Σπέισι ως τον λιγότερο αδίστακτο διευθυντή τμήματος) ο Κάντορ οφείλει να διηγηθεί μία ιστορία όπου όλοι οι ήρωες έχουν βρώμικα χέρια, αλλά παραμένουν άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς – ειδικά απέναντι στην αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν το μη-αναστρέψιμο τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης. Πάνω στην κρίση, όλοι βγάζουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Και είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις αποχρώσεις του γκρίζου στις μαύρες καρδιές των χρηματιστών.
«Ο Δρόμος του Χρήματος» καταγράφει την πτώση της αλαζονείας σ’ έναν κόσμο που είχε ξεφύγει σε άλλες σφαίρες ασυδοσίας και κυνισμού. Κι ο Κάντορ επιτυγχάνει εκεί όπου ο Όλιβερ Στόουν («Wall Street 2») απέτυχε: κρατάει τους τόνους χαμηλούς, πετάει τα περιττά κι αφήνει το μεδούλι της αφήγησης να ανεβάσει την αδρεναλίνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου