ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κλοσάρ» στο θέατρο

κλοσάρ-στο-θέατρο-746296

Η θεατρική ομάδα «Κλοσάρ» της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει το έργο «Η Πηνελόπη… αλλιώς» της Γεωργίας Συμεωνίδου, στην Παλιά Ηλεκτρική (Κουταρέλια και Ρήγα Φεραίου) αύριο Τετάρτη 26, μεθαύριο Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ.

Τι συμβαίνει όταν η Πηνελόπη μαζί με την Ευρύκλεια, την Τιμαία, τη Λαμπιδώ, την Κλεισιθήρα μιλούν για πόθους εκπληρωμένους και ανεκπλήρωτους; Τι είναι η Επτανησιακή Ενωση που ονειρεύονται ο Αντίνοος μαζί με τους μνηστήρες; Και με τον Οδυσσέα τι θα γίνει; Θα ξανασμίξει με την Πηνελόπη;

Όλοι αυτοί, χαρακτήρες από το «Η Πηνελόπη… αλλιώς» έρχονται να μας θυμίσουν πως κάποιοι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Ανασυγκροτούν τον εαυτό τους, μιλούν μια άλλη « γλώσσα», μεταφέρουν νέες σημασίες.

Το έργο υπονομεύοντας με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο, γεμάτο κωμικό οίστρο, την ομηρική παράδοση, επανεφευρίσκει την Πηνελόπη για να παρωδήσει ανδρικούς μύθους ηρωισμού και εξουσίας, να δώσει φωνή σε γυναίκες που ήταν καταδικασμένες στη σιωπή για να μιλήσουν όχι για πίστη αλλά για την επιθυμία, χαρτογραφώντας με μια αμείλικτα δηκτική διάθεση όλη τη σύγχυση και τον παραλογισμό της σημερινής Ελλάδας. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικες.

Είσοδος ελεύθερη, αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βόλου και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου