ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά με ινδική κλασική μουσική

βραδιά-με-ινδική-κλασική-μουσική-772626

Το θέατρο «Αλώνι» ολοκληρώνει το καλοκαιρινό φεστιβάλ στην πανσέληνο του Αυγούστου, με την εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ.

Με αφορμή την πανσέληνο δίνει τη δυνατότητα σε θεατές πεζοπόρους να απολαύσουν το δίκτυο ενός πανέμορφου μονοπατιού που συνδέει το Μουσικό Χωριό (Άγιο Λαυρέντη) και το θέατρο «Αλώνι» (Αγιος Γεώργιος) και τη συναυλία ινδικής μουσικής Samvad Trio.

Oι θεατές και οι πεζοπόροι δίνουν ραντεβού για να απολαύσουν κάτω από τη μεγάλη πανσέληνο ινδικούς ήχους. Η συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 5 χιλιομέτρων κινείται στο παλιό παραδοσιακό καλντερίμι – μονοπάτι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που για αιώνες συνέδεε τις τοπικές κοινωνίες πολιτιστικά, εμπορικά και θρησκευτικά.

Ο Ιτζίνο Τζιοβάνι Μπουνόρι και η Βιρτζίνια Νίκολι αποτελούν το μουσικό δίδυμο Samvad (Σαμβαντ) ένα καινοτόμο μουσικό σχήμα που δημιουργεί ένα νέο σύγχρονο ακουστικό ήχο, χρησιμοποιώντας αρχαίο μουσικό υλικό. Μαζί τους θα συμπράξει ο Έλληνας δεξιοτέχνης στην τάμπλα – ινδικά τύμπανα – Γιάννης Ζάννης. Η συναυλία θα είναι διαλογιστικά ταξίδια μέσα σε ένα πλούσιο μελωδικό και ρυθμικό τοπίο, που δημιουργούν με τραγούδι, μπανσούρι ( ινδικό φλάουτο), μεταλλικό φλάουτο, σαξόφωνο και την συνοδεία των ινδικών τύμπανών τάμπλα. Η λέξη Samvad σημαίνει στα σανσκριτικά «συνομιλία» ή «συμφωνία». Οι συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί των Samvad βασίζονται πάνω στην ινδική κλασική μουσική, Dhrupad, ένα αρχαίο μουσικό είδος που διατηρείται και εξελίσσεται ως σήμερα. Η μουσική τους είναι μια δυναμική έκφραση της αρχαίας αυτής ινδικής μουσικής παράδοσης, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ήχο.

Η ιδιαίτερη ποιότητα της μουσικής των Samvad πηγάζει από την προσοχή που δίνουν στο ηχόχρωμα και στη λεπτομέρεια των μουσικών διαστημάτων, σε έναν συνεχή διάλογο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αρχαίου και σύγχρονου τρόπου έκφρασης. «Στη συναυλία θα ακούσουμε ινδικά κλασικά ράγκας, με διάφορους συνδυασμούς ήχων, όπως ντουέτο ινδικού κλασικού φλάουτου, σαξόφωνο με μεταλλικό φλάουτο και τραγούδι με σαξόφωνο» αναφέρουν οι διοργανωτές. Οι Samvad θα παρουσιάσουν παραδοσιακές ινδικές συνθέσεις, δικές τους δημιουργίες αλλά και πολύ αυτοσχεδιασμό, συνοδευόμενοι στην τάμπλα ( ινδικά τύμπανα ) , από τον Έλληνα δεξιοτέχνη Γιάννη Ζάννη.

Η τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ.

Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για την πεζοπορία στο www.theatroaloni.gr και στο τηλέφωνο 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου