ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιές πολιτισμού στο Χόρτο

βραδιές-πολιτισμού-στο-χόρτο-789032

Το θερινό φεστιβάλ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγγελίνης – Χατζηνίκου συνεχίζει για τριακοστή τέταρτη χρονιά. Στο μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό του Χόρτου, στο Νότιο Πήλιο, μουσικοί σπουδαστές, καθηγητές και ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses υψηλού επιπέδου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών για το φεστιβάλ Χόρτου 2018 άνοιξε με τζαζ ήχους και σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου συνεχίζει στα μονοπάτια της τζαζ μουσικής με τον τραγουδιστή Philipp Weiss και τον πιανίστα Walter Lang από τη Γερμανία.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ υποδέχεται τον παγκοσμίου φήμης διευθυντή χορωδιών, Timothy Brown, ο οποίος θα προετοιμάσει τη μεγαλειώδη «Λειτουργία σε Ντο μείζονα, έργο 86» του Ludwig van Beethoven, ενώ στη συναυλία στις 5 Αυγούστου θα παρουσιαστεί και η «Εισαγωγή Κοριολανός», έργο 62 με τη σύμπραξη συμφωνικής ορχήστρας που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Σολίστ οι Γεωργία Τρύφωνα (σοπράνο), Ρόζα Πουλημένου (άλτο), Mark Darling (τενόρος) και Παναγιώτης Πράτζος(μπάσος).

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες του 2ου εργαστηρίου όπερας Colla Voce θα παρουσιάσουν στο κοινό την κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Το Νησί του Τουλιπατάν», σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γαϊτανά, μουσική προετοιμασία Χρήστου Μαρίνου. Σολίστ οι Κωνσταντίνος Δρακωνάκης, Χρυσόστομος Καλογριδάκης, Μαρίζα Κιοσέογλου, Αλέξανδρος -Ρωμανός Κοντολέφας και Μαριάννα Μεσσαλά. Συμμετέχουν μέλη της κοινωνικής χορωδίας Χορτωδία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αδρασκέλα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών συνεχίζεται με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Ψοφογιώργο στις 14 Αυγούστου, με τους Νικόλα Αναδολή, Quartet και Palette Ensemble – Sokratis Votskos Quartet στο Sakotura Jazz Fest 0.3. Στις 19 και 20 Αυγούστου σειρά έχει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για δύο μοναδικές συναυλίες.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου η ορχήστρα συναντά τον κινηματογράφο και η Καμεράτα Νέων Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Θέμη Βαγενά, ερμηνεύει μουσική από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Ανδρέας Μιμαίος.

Το φεστιβάλ κλείνει με ένα αφιέρωμα στην ινδική κλασική μουσική την 1 Σεπτεμβρίου, από τους Samvad – TrioIgino Brunori (σαξόφωνο, μπάνσουρι), Virginia Nicoli (τραγούδι, φλάουτο, μπάνσουρι) και Γιάννη Ζάννη (τάμπλα).

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00 στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses. Στις 7 – 12 Αυγούστου η Αντιγόνη Γαϊτανά και ο Χρήστος Μαρίνος στο πλαίσιο του εργαστηρίου Colla Voce παρουσιάζουν το εργαστήρι όπερας και την τάξη ανάλυση, ρεπερτόριο και ερμηνεία, ενώ στις 13 – 20 Αυγούστου θα διδάξει για μια ακόμη φορά ο διεθνούς φήμης μπάσος Δημήτρης Καβράκος, από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, σε ένα μοναδικό Μasterclass λυρικού τραγουδιού. Στις 25 – 30 Αυγούστου, ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Στρίκος θα πραγματοποιήσει σεμινάριο προβών ορχήστρας για νέους μουσικούς με τίτλο Open Orchestra Project. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων κλείνει με το σεμινάριο φλάουτου «Αναπνοή και Έκφραση» στις 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου. Το φετινό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.horto.net.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου