ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Aquapella» στο θέατρο Χόρτου

η-aquapella-στο-θέατρο-χόρτου-811879

Η «Χορτωδία» υποδέχεται την «Aquapella» την Κυριακή 1 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου στις 20.00. Η πολύχρωμη συναυλία σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιρινού προγράμματος στο Χόρτο. Η Χορτωδία, η κοινωνική χορωδία που μέλη της είναι άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας που διαμένουν στο Νότιο Πήλιο, είναι λίγο πολύ γνωστή στην περιοχή.

Η Aquapella World Music Choir ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann. Η χορωδία ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις αντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται. Τραγουδούν πάντα στην πρωτότυπη γλώσσα της κοινότητας από την οποία προέρχεται η μουσική που ερμηνεύουν.

Αυτή η μεγάλη μουσική ποικιλία σε επίπεδο διάθεσης, ρυθμού, στίχων, αρμονίας και φωνητικής ποιότητας κάνει τις παραστάσεις της Aquapella πολύ ευχάριστες και προσβάσιμες σε όλες τις ηλικίες και τα μουσικά γούστα, ενώ η εκφραστικότητα πολλών από τα τραγούδια που ερμηνεύονται δίνει στο ρεπερτόριο ένα βαθιά συναισθηματικό χαρακτήρα.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του σχήματος, αυτή τη φορά στην Ελλάδα σηματοδοτεί τη δεκαπενταετή αφοσίωση στο συλλογικό χορωδιακό τραγούδι χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων με σκοπό να δώσει χαρά, αρμονία και νόημα στις ζωές των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα Φίτζι και άλλα νησιά του Ειρηνικού, παραδοσιακούς ύμνους των Μαόρι, τσιγγάνικα και εβραϊκά τραγούδια καθώς και κομμάτια από χώρες όπως Γεωργία, Ιταλία, Βουλγαρία, Χιλή, Ρωσία και Ελλάδα, όλα στην πρωτότυπή τους γλώσσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου