ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο «Κένταυρος» εξορμά

ο-κένταυρος-εξορμά-815521

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος «Ο Κένταυρος» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, τόσο στη γραφική πλατεία του χωριού και τη διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων, όσο και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και αυλές στα πέριξ του χωριού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου, με «Οδοιπορικό στο βουνό των Κένταυρων», το καθιερωμένο, χρονιά τώρα, διήμερο ραντεβού των φίλων της φύσης και της πεζοπορίας στο κατάφυτο βουνό του Πήλιου, με τις έντονες εναλλαγές του τοπιού που φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ειδών (οξιές, βαλανιδιές, λεύκες και τα πανύψηλα έλατα να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του βουνού). Φέτος η περιπλάνηση χωρίζεται σε 3 ενότητες, πάντα με την επίβλεψη εξειδικευμένων φίλων εθελοντών.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου διοργανώνεται το παραδοσιακό πανηγύρι του Αϊ-Λία. Με περίσσιο κέφι, τραγούδι και χορό, στην πλατεία του χωριού, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου προγραμματίζονται τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, από μέλη του συλλόγου αλλά και κατοίκων του χωριού. Η είσοδος είναι -όπως πάντα- δωρεάν, σε ώρες που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν την έναρξή της. Η διάρκειά της θα είναι έως τις 17 Αυγούστου.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου διοργανώνεται ντίσκο βραδιά με πολύχρωμα φώτα, φωτορυθμικά, δυνατή μουσική και στους ρυθμούς της δεκαετίας του ’70.

Στο διάστημα από 5 έως 11 Αυγούστου διοργανώνεται το 8ο Φεστιβάλ αφήγησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του συλλόγου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ν. Πηλίου. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Προύσαλης.

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου θα τελεστούν εσπερινός και αρτοκλασία τις απογευματινές ώρες στο παρεκκλήσι του Αγίου Σταμάτη, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του χωριού.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου σειρά έχει η 32η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων. Μια βραδιά συνεύρεσης χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα στην πετρόκτιστη πλατεία του χωριού μας. «Γιατί οι νέοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν την παράδοσή τους, μέσα από τους χορευτικούς συλλόγους του τόπου τους. Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, που έτσι γνωρίζουν καλυτέρα αυτόν εδώ τον τόπο» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου