ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H «Ηλέκτρα» περιοδεύει

h-ηλέκτρα-περιοδεύει-822663

H «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Βόλο, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη.

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας τη δημιουργική παρουσία της στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προγραμματίζει για το καλοκαίρι του 2018 την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα». Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης. Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία.

Ο ιδιόμορφος τρόπος με τον οποίο ο Ευριπίδης διαχειρίζεται τον γνωστό μύθο της μητροκτονίας, εισάγοντας μια σειρά από νεοτερισμούς και αφηγηματικές καινοτομίες, συνθέτει ένα σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα, ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, επί σειρά ετών, υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων παραγωγές, που περιόδευσαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «λυρικό θρίλερ».

Στον ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Ευθυμιάδη, Παναγιώτης Εξαρχέας κ.ά.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, επεξεργασία κειμένου Παναγιώτα Πανταζή, σκηνικά – κοστούμια Παναγιώτας Κοκκόρου, μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου. Η παράσταση θα δώσει την πρεμιέρα της στις 25 Ιουνίου στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου