ΕΞΟΔΟΣ

Ογδόντα πέντε καλλιτέχνες εκθέτουν

ογδόντα-πέντε-καλλιτέχνες-εκθέτουν-472461

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εικαστική εκδήλωση στο Ντε Κίρικο

Ομαδική έκθεση με εορταστικό χρώμα θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο. Αντιδρώντας στην κρίση με δημιουργικότητα και συλλογικότητα. Αυτό είναι το μότο της μεγάλης εορταστικής έκθεσης που διοργανώνεται για πρώτη φορά  από το Τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ, στο ισόγειο και ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο.  Η έκθεση τιτλοφορείται  «40Χ40» επειδή  ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να ετοιμάσουν ο καθένας  από 2 έργα της συγκεκριμένης αυτής διάστασης και μάλιστα να διατίθενται προς πώληση σε χαμηλότερες τιμές από ό τι συνήθως πωλείται. Επιπλέον θα παρουσιαστεί ένα  χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους του κάθε καλλιτέχνη, που θα πωλούνται σε  μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από αυτά θα διατεθούν υπέρ των σκοπών  της ΕΛΕΠΑΠ,  του παραρτήματος Βόλου για την αποκατάσταση παιδιών με αναπηρίες καθώς και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Έτσι ο σκοπός της έκθεσης είναι πολλαπλός:  εκτός του φιλανθρωπικού για

τον οποίο συμφώνησαν με ευαισθησία όλοι οι καλλιτέχνες,  οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένο το σύνολο σχεδόν του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν δημιουργικά ως απαίτηση των δύσκολων καιρών. Αυτή άλλωστε ήταν και η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, που προέκυψε προ μηνών. Συζητώντας εν θερμώ σε καφέ της πόλης τη βραδιά της έναρξης της εκδήλωσης  «η τέχνη στην πόλη», με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας των Μουσείων, πολλοί καλλιτέχνες και φιλότεχνοι, μετά από πρόταση  της Χρύσας Δραντάκη, έκλεισαν το επόμενο « ομαδικό καλλιτεχνικό ραντεβού». Οι περισσότεροι  από τους συμμετέχοντες είναι ήδη πολύ γνωστοί, πολλοί είναι οι νεώτεροι, κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι, καθώς και Βολιώτες της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού.

Παράλληλα  θα παρουσιαστούν σε ειδικό χώρο καλλιτεχνικά μικροτεχνήματα από γνωστούς δημιουργούς της πόλης (κοσμήματα κυρίως και κεραμικά) πόλης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελενα Αβτζή, Όλγα – Μαρία Αγγελίδη, Πασχάλης   Αγγελίδης, Καρολίνα Ανανιάδου-Μαλικέντζου,  Ελεάνα Αντωνάκη, Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, Μάγδα Αστέρη, Βασίλης  Βούλγαρης,  Βάσω Βούλγαρη, Σμαράγδα Γαρόφλου, Λίλια  Γεωργουλά, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Χρήστος Γιαννακόπουλος,       Αστέρης Γκέκας, Έρρικα  Γκουτεσβάγκερ, Βασιλική  Γκρίνια, Ζίνα Διακομή, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου,  Περικλής  Δράμπης, Παναγιώτης Δραντάκης,  Βαγγέλης(VAGO) Ζαφειρόπουλος, Παλαιολόγος Θεολόγου,  Ουρανία  Καλαμποκά,  Βασιλική Καλούτσα, Ανδρέας  Κάλντας, Απόστολος  Καρδέλης, Κώστας  Κασαρτζής, Κάλλη Kαστώρη, Στέλλα  Καραγκούνη – Βλαχάβα, Κατερίνα Κασσαβέτη, Δέσποινα Καφενταράκη, Ιωάννα Kαφίδα,  Φωτεινή Καφίδα– Τέρρα,  Κώστας Κομνηνός, Ιουστίνη Κρητικού, Γιώργος Κουρκούβελος, Καλλιόπη Λάκκα, Σταμάτης  Λάσκος, Ειρήνη Μάνου, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης  Μοράρος, Λάκης Μουρατίδης, Κάκη  Μπαξεβανίδου, Κατερίνα Μπαζιάκα, Γιώργος Μπαζής, Βάγια Μπεκιώτη, Κωνσταντίνος Μπομπός, Ντιάνα  Μπορίσοβα – Μπερίτζε, Κερασία Ντάτσιου, Βιβή Νικολού, Νίτα Οικονόμου, Αγγελική Παπαγεωργίου, Σταμάτης  Παπαδήμος, Κλειώ Παπαϊωάννου, Γιάννης  Παπαϊωάννου,  Καλυψώ Παπαδοπούλου, Αφροδίτη Πάσχου, Ισιδώρα  Πάσχου, Βαγγέλης Πατσέας, Μιχάλης Παυλής, Βασιλική Πέρκα, Λευτέρης  Πλαβός, Νίκος  Ποδιάς, Έλλη Σαμαλίδου, Χρίστος Σιψής,  Έρη Σκυργιάννη, Αναστασία Σουλιώτου, Χριστίνα Στεφανούλη, Ιωάννα Τερλίδου, Γιώργος Τελιόπουλος, Παρασκευή  Τουλούπη, Λάκης   Τουρτούλας,  Νίκος Τσακνής, Ντίνα Τσώλη, Σοφία  Φωτιάδου, Κώστας  Χαλβές,   Μαρία Χαμπέρη, Μαρία Χατζηνικολάου,  Δημήτρης Χορδάκης,  Μάγκυ Χούρυ και Εμανουέλα Ψύχα. 

Πρόκειται για μια πρόταση, που θα μπορούσε να καθιερωθεί στο μέλλον ως χριστουγεννιάτικη έκθεση με φιλανθρωπικό σκοπό  κατά τα πρότυπα πολλών άλλων καλλιτεχνικών ιδρυμάτων εντός και εκτός Ελλάδας. Το κλείσιμο στις 15 Ιανουαρίου  θα συνοδευτεί από εκπλήξεις για  το «καλό ποδαρικό» στα καλλιτεχνικά της πόλης.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου