ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου «Από τον Παπαδιαμάντη στην Τηλε-κοινωνία»

το-1ο-γυμνάσιο-βόλου-από-τον-παπαδιαμά-16676

Την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20.15 θα παρουσιαστεί στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον η παράσταση με τίτλο «Από τον Παπαδιαμάντη στην Τηλε-κοινωνία» από τις ομάδες θεάτρου και χορού του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Ξεκινώντας η παράσταση από τη δραματοποίηση του διηγήματος του Παπαδιαμάντη «Νοσταλγός» που παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στο πρώτο μαθητικό συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που οργάνωσε η Δ.Δ.Ε Μαγνησίας, η δράση μεταφέρεται στο σήμερα.

Μέσα από εύστοχα κείμενα των μαθητών και μαθητριών της θεατρικής ομάδας αλλά και θεατρικών συγγραφέων καταγράφεται η νεοελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα. Όμορφες χορογραφίες και τραγούδια διανθίζουν τα δρώμενα και συνομιλούν μαζί τους.

Σκηνικά –αφίσα Δημήτρης Αιβαλιώτης καθηγητής Καλλιτεχνικών. Μουσική διδασκαλία Αθανασία Κινδαλή, καθηγήτρια Μουσικής, τεχνική υποστήριξη Αθηνά Πανηγυρτζόγλου, καθηγήτρια Πληροφορικής- Δημήτρης Πάτρας, Γεωλόγος. Διδασκαλία χορού, χορογραφίες, ενδυματολογία Χρηστίδη Ελένη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Επιλογή κειμένων – θεατρική διδασκαλία – μουσική επιμέλεια Λεωνίδας Χριστοδουλίδης Φιλόλογος. Πρωταγωνιστούν 54 μαθητές των ομάδων θεάτρου και χορού του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου