ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση στο Μουσείο της Πόλης Βόλου

θεατρική-παράσταση-στο-μουσείο-της-πό-40241

Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ξεκινά ο νέος κύκλος παραστάσεων με τίτλο «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d». Πρόκειται για τη νέα παράσταση του Θεάτρου της Εμπειρίας, που σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάζεται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d» είναι μια περιήγηση στα άδυτα της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου με στόχο την ανάδειξή της. Οι θεατές- προσκεκλημένοι περιηγούνται υπό τη συνεχή καθοδήγηση ηθοποιών – ξεναγών μέσα σε ένα κυκλόραμα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, υφές και εικόνες της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου, ανάμεσα σε 12 στημένα κινηματογραφικά πλατό -μεταξύ των οποίων και μία θεατρική σκηνή- και 45 ακόμη ερμηνευτές οι οποίοι νοηματοδοτούν τη διαρκώς εξελισσόμενη όσο και απρόβλεπτη πλοκή του έργου.

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στο Θέατρο της Εμπειρίας, στον δικτυακό τόπο του οποίου αναγράφεται: «Η ΑΣΤΥλογία είναι η ιστορία της πόλης και των κατοίκων της τα τελευταία εκατό χρόνια. Είναι ο ντόρος που γίνεται γύρω από τους αστικούς μύθους. Είναι οι μύθοι των καθημερινών ανθρώπων. Είναι τα γεγονότα που διαμορφώνουν τον κοινωνικό ιστό. Η ΑΣΤΥλογία είναι οι πολίτες της πόλης στο διηνεκές του χρόνου. Η ΑΣΤΥλογία είναι εσείς».

Ιδέα – κείμενο – καλλιτεχνική έρευνα – σκηνοθεσία – κοστούμια: Νίκος Φυτάς, πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Σχοινάς, Αχιλλέας Τίγκας, Λυσίμαχος Τίγκας. Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Σχοινάς, Νίκος Φυτάς. Βίντεο: Σοφία Μανσφηλντ. Διαμόρφωση δημιουργικού: Κατερίνα Χιονίδη. Κείμενο σκηνής Παρθεναγωγείου: Μαρία Καραζάνου. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Γιάννη Τσούκα. Ερμηνεύουν οι: Κώστας Γιάνναρος, Δώρα Μούτσιου, Νίκος Φυτάς, Δανάη Σαλαμάνη, Αλεξάνδρα Φυτά, Λένα Νεστορίδου, Κλέαρχος Βαϊνόπουλος, Χρήστος Σχοινάς, Λυσίμαχος Τίγκας, Γλυκερία Τζήκα, και η μικρή Λυδία.

Πληροφορίες στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, Παλιά, την Παρασκευή 27 Απριλίου και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου, 20.15 και 21.15. Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, προπώληση – κρατήσεις: 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων – επικοινωνία στο Θέατρο της Εμπειρίας:www.theaterofexperience.com, https://www.facebook.com/toexp [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου