«Η υμνωδία του Πάσχα»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-23, 19:21:14
«Η υμνωδία του Πάσχα»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» συνδιοργανώνουν τη συναυλία θρησκευτικής μουσικής «Ελλήνων Πάσχα - Η Υμνωδία του Πάσχα», με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο).

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το «Adagio» του Albinoni και το «Eja Mater» του Pergolesi. Στη συνέχεια θα ακουστούν οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, «Η Ζωή εν Τάφω» και «Άξιον Εστί», κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας μας, που διεγείρουν στους πιστούς διάθεση μετάνοιας. Η συναυλία περιλαμβάνει επίσης θρήνους της λαϊκής μας παράδοσης όπως το «Μοιρολόι της Παναγίας», «Μάνα μου Μάνα» κ.ά. αλλά και έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος, θα ακουστούν αποσπάσματα της όπερας Ορφέας και Ευρυδίκη του Γκλουκ.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, με σεβασμό και κατάνυξη, θα πλημμυρίσουν το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας μελωδίες θρησκευτικής μουσικής και ύμνοι, αποβλέποντας στην ανάδειξη της θρησκευτικής μουσικής μας παράδοσης. «Με οδηγό την ελληνική μουσική και τους γεμάτους συναισθήματα, εικόνες, θρήνο αλλά και ελπίδα, ύμνους και μελωδίες της βυζαντινής υμνωδίας, θα προσεγγίσουμε το βαθύτερο νόημα των Παθών και θα βιώσουμε τη συγκίνηση που γεννιέται στην ελληνική ψυχή, όταν ακολουθεί τον Θεάνθρωπο και το Πάθος Του, και συμμετέχει στον θρίαμβο της Ανάστασής Του» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές, Ερρικα Πατρικίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίλας και Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Πιάνο – Ηλίας Χατζόγλου, βιολί – Χρήστος Δασκαλόπουλος, κανονάκι – Ζήσης Γεωργαλιός, μπουζούκι – Γιάννης Κουκουνίτσας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=