ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η δύναμη του λόγου στο CineDoc Βόλου

η-δύναμη-του-λόγου-στο-cinedoc-βόλου-87621

Στο CineDoc Βόλου, το Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 19.30, θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Α Voix Haute» του Stéphane de Freitas. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νέων, διαφορετικής καταγωγής και αντιλήψεων, από τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό ρητορικής, αν και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια. Ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες, υμνεί τον λόγο και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα όριά μας και τονίζει τη σημασία της αυτοπαρουσίασης και αυτοέκφρασης.

«Ο λόγος είναι το όπλο που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά και το μέσο για να κατακτήσουμε τον κόσμο», λένε οι φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η απόφασή τους να βρεθούν εκτεθειμένοι μπροστά στο κοινό, αποκαλύπτει την ανάγκη τους να μοιραστούν συναισθήματα, να υπερασπιστούν ιδέες, αλλά και να εκφράσουν τα όνειρά τους. Η κάμερα ακολουθεί τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία της προετοιμασίας και στην καθημερινή τους ζωή στις γειτονιές των προαστίων του Παρισιού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Β. Μαντζώρου, φιλόλογο-πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, και τον κ. Δ. Δακτυλά, σκηνοθέτη-ηθοποιό.Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου