ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tο αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα

tο-αγόρι-με-τα-μαγικά-δάκτυλα-102127

Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, πρόκειται να ανέβει στον Βόλο, από το εργαστήρι κατασκευής θεάτρου και μαριονέτας Ανταμαπανταχού.

Στο πλαίσιο πανελλήνιας περιοδείας, θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για τα δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, στις 8 και 9 Μαρτίου, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου, στις 9π.μ. και στις 11π.μ.

​Εισιτήριο ανά μαθητή 5 ευρώ (ελεύθερη είσοδος κατόπιν συνεννόησης σε παιδιά που αδυνατούν οικονομικά).

Το έργο

Πού χάνονται τα παιδικά μας όνειρα;

Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική;

Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ’ έναν χορό παράξενο, μαγικό και γνώριμο…

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.

Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Διασκευή-σκηνικά: Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού

Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος

Εμψύχωση-αφήγηση: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου

Πρωτότυπη μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ

Κείμενο: Δημήτρης Θεοχάρης

Koστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.

Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε 27 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασία.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου.

Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους,σχολεία και διεθνή φεστιβάλ.

Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου,υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγρονου θεάτρου σκιών.

Η Ελένη Παναγιώτου, επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός είναι κοινωνική λετουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου