ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διασκεδαστικός «Αρχοντοχωριάτης»

διασκεδαστικός-αρχοντοχωριάτης-133554

Συνεχίζει να διασκεδάζει και να κατακτά τις καρδιές των μικρών και των μεγάλων φίλων του θεάτρου η παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής.

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζοντας το ταξίδι στην ιστορία του Θεάτρου για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζει την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης», που καυτηριάζει τη μεγαλομανία του ανθρώπου να αναρριχηθεί κοινωνικά χωρίς κόπο.

Ο Μαθιός είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που δεν του λείπει τίποτα. Έχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια χαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια, τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας και ονειρεύεται να παντρέψει με τον Δοράντ την κόρη του Λουκία και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής.

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30π.μ ως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Στο τέλος των κυριακάτικων παραστάσεων γίνεται κλήρωση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού προσφορά του καταστήματος Game Ville.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο, δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου