ΕΞΟΔΟΣ

Δημιουργός που ξεχωρίζει

δημιουργός-που-ξεχωρίζει-149902

Στο Βόλο εμφανίζεται αύριο ο μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σείριος Σαββαΐδης

Ο μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Σείριος Σαββαΐδης παρουσιάζει αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 9.30μ.μ. στην «Περισπωμένη», το νέο του άλμπουμ «Μώλυ» αλλά και επιλογές από ολόκληρη τη δισκογραφία του. Συμμετέχει στα κρουστά ο Δημήτρης Αποστολίδης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Καβάλα, διδάχτηκε πρακτικά μουσική από τα επτά του χρόνια, μπουζούκι και κιθάρα. Το 2002 δημιούργησε με τον Στράτο Πατλαμάζογλου την εναλλακτική ροκ μπάντα «μωβ άστρο» με τους οποίους συνέθεσε, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε πέντε στούντιο δίσκους και μια ζωντανή ηχογράφηση έως το 2013 οπότε η μπάντα έπαυσε να δραστηριοποιείται. Ακολουθούν πέντε προσωπικές κυκλοφορίες του, με πιο χαρακτηριστικές το εξαιρετικό «Το αξιακό σύστημα των άστρων» (2013), το «Πλανωδία» (2015), που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ της χρονιάς από πολύ μεγάλη μερίδα του μουσικού Τύπου, φτάνοντας στο πρόσφατο και εξίσου σπουδαίο «Μώλυ», μια ζωντανή ηχογράφηση και μια διασκευή στο τραγούδι των Στέρεο Νόβα «ταξίδι στη γη».

Παράλληλα είναι μέλος του ψυχεδελικού rock συγκροτήματος «The Dead Ends», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του «Deeper The Dark, The Brighter We Shine». Εχει περιοδεύσει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα κι έχει μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Jozef Van Wissem. Η μουσική του, με επιρροές από την ελληνική, την κέλτικη μουσική παράδοση και την ψυχεδελική ροκ και φολκ σκηνή των δεκαετιών ’60 και ’70, συνδυάζεται με τους λυρικούς στίχους και την ιδιαίτερη τεχνοτροπία, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό προσωπικό ύφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου