ΕΞΟΔΟΣ

Ο δρόμος

ο-δρόμος-488247

Κριτική για το μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Μακ Κάρθυ

Φανταστείτε τον κόσμο έπειτα από μία μεγάλη καταστροφή που έχει κάψει τα πάντα. Τα εφόδια παντός τύπου έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Η ανθρώπινη κοινωνία έχει διαλυθεί. Η γη είναι ένα μέρος αφιλόξενο. Αυτό ακριβώς είναι το τοπίο, στο οποίο εξελίσσετε το μυθιστόρημα του Μακ Κάρθυ.

Ένας άντρας μαζί με το μικρό του γιο ταξιδεύουν, στο ζοφερό αυτό μέρος, με σκοπό να φτάσουν στη θάλασσα. Μέσα από τη διαδρομή τους θα γνωρίσουμε πόσο εύθραυστα είναι τα ανθρώπινα όρια όταν η πείνα, η δίψα και η εξαθλίωση φτάνουν σε ακραία σημεία. Ο συγγραφέας μας δείχνει, με τρόπο ωμό αρκετές φορές, πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει.

Θα γνωρίσουμε όμως, ταυτόχρονα, και την τεράστια δύναμη της αγάπης και της ελπίδας. Στο βιβλίο αυτό η πατρική αγάπη εξυμνείται με έναν τρόπο τόσο όμορφο και δυνατό, με σκηνές που ξεριζώνουν την καρδιά, με λόγια που φέρνουν δάκρυα περηφάνιας στα μάτια.

Ο Μακ Κάρθυ, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς σήμερα, είναι δάσκαλος στο να περνάει συναισθήματα στο κοινό του, με τρόπο απλό, λυτό, αλλά και τόσο αληθινό. Ο «Δρόμος» είναι ένα βιβλίο που θα αφήσει σίγουρα το στίγμα του σε όποιον το διαβάσει. 

Ο ΔΡΟΜΟΣ

Κόρμακ ΜακΚάρθυ

Μετ. Αύγουστος Κορτώ

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Έτος: 2009

Σελ. 253

Τιμή: 15,80 €

Θοδωρής Καραγεωργίου

www.karageorgiou.blogspot.com

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου