ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα

η-κιθαριστική-ορχήστρα-βόλου-στο-πολε-196794

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, πάντα υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, θα εμφανιστεί στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, ως επίσημη προσκεκλημένη στο μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργανώνει το Πολιτιστικό – Λογοτεχνικό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου θα παρουσιάσει μελοποιημένη ποίηση σε μουσική του Γιώργου Φουντούλη και ποίηση Ν. Καζαντζάκη, Οδ. Ελύτη, Μ. Γαβαλά, Αδάμου Μουζουρή, καθώς και ορχηστρικά έργα.

Θα παρουσιάσει τρία νέα έργα του Γιώργου Φουντούλη σε πρώτη εκτέλεση, τις “Θερμοπύλες” σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, “Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι” σε ποίηση της Μαίρης Γαβαλά και ένα Κρητικό Χορό (Πεντοζάλης) αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη.

Την αποστολή της Αθήνας θα συνοδεύσουν οι ποιήτριες Μαίρη Γαβαλά και Γρηγορία Πελεκούδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο κοινό της Αθήνας και θα απαγγείλουν ποίηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στην Αθήνα, θα πρέπει να κλείσουν άμεσα θέση στο λεωφορείο.
(Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία της Κ.Ο.Β. Αντωνοπούλου 1, πρώτος όροφος, ώρες 6 – 8 μμ, τηλ. επικοινωνίας 6909 127982).

Στην αποστολή της Αθήνας, συμμετέχουν οι:

Σολίστ
Γιώργος Φουντούλης, Μαρίνα Βολουδάκη, Vadim Bobyr, Αρετή Κουσμαλή, Χάρης Κουτσουμπέλιας

Μέλη
Βαγγέλης Αλιώρης, Μαρία Αντωνίου Ιωάννα Παπαγεωργίου, Εβίνα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Βαγιόπουλος, Vadim Bobyr, Ηλίας Γιαννουλάκης,
Βαϊα Δημακοπούλου, Θωμάς Ζακόπουλος, Σία Ηλιάδη, Γιάννης Ηλιάδης, Φρίντα Ηλιάδη, Αντώνης Ιβανούδης, Μιχάλης Ιβανούδης,
Έλενα Κοντοβά, Νίκος Καταπότης, Αρετή Κουσμαλή, Χάρης Κουτσουμπέλιας,
Ανέστης Λουλούδης, Βαγγέλης Λουλούδης, Δήμητρα Μουλιού, Μαρία – Ζωή Μπιντάκα,
Νίκος Ξυφάρης, Γρηγορία Πελεκούδα, Μαίρη Τσεκούρα, Αγγελική Φουντούλη,
Εύη Χρυσικού, Μυρσίνη Χασιώτη, Βασιλική Χατζηγιάννη, Ευαγγελία Χύμα.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Φουντούλης

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία.
Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη Συναυλία στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το Βόλο, από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες, καθώς και σπουδαστές απ’ όλα τα Ωδεία του Βόλου και όχι μόνο !
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Damien Aribert, FranscizekWieczorek, κα) !

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι η πρώτη και η μοναδική Κιθαριστική Ορχήστρα με μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα παγκόσμιας εμβέλειας με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.

Ίδρυση – Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γιώργος Φουντούλης

Πληροφορίες: τηλ. 6909127982, 6936558900

e-mail: [email protected]

web: https://www.facebook.com/VolosWorldGuitarOrchestra

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου