ΕΞΟΔΟΣ

Η Νάνα Σιμόπουλος στον Βόλο

η-νάνα-σιμόπουλος-στον-βόλο-197214

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 Filippou Café Classique Ερμού 53-55 ,Βόλος Ώρα: 21.30

H Νάνα Σιμόπουλος, μια από τις λίγες Ελληνίδες μουσικούς της τζαζ με παγκόσμια καριέρα, είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz. Παίζει κιθάρα και ένα πλήθος μουσικών οργάνων όπως το ινδικό sitar, το Ελληνικό της μπουζούκι, το μεγάλο αυστραλιανό πνευστό didgeridoo, την πολύχορδη μαλινέζικη kora. Έχει παίξει με θρύλους της τζαζ όπως ο τρομπετίστας Don Cherry, ο μπασίστας Charlie Haden, ο ντράμερ Billy Higgins ή ο Βραζιλιάνος Naná Vasconcelos, το ’’θείο’’ ζώο των κρουστών, ένα σύμβολο της World Music. Η καλλιτέχνιδα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε κάθε της παράσταση, σε κάθε της σύνθεση. Η μουσική της θέλει να μοιάζει με τη ροή του νερού. Είναι ένας «μουσικός χαμαιλέων» που έχει διερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου και που συνδέεται βαθιά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας, με σαφείς επιρροές από τη τζαζ, τη New Age και τη World Μusic.

Μάνος Λούτας
Ο Μάνος Λούτας, γνωστό πρόσωπο στην επαγγελματική σκηνή της Αθήνας, έχει εκπαιδευτεί τόσο στο ηλεκτρικό μπάσο όσο και στο κοντραμπάσο (double bass). Είναι γνωστός για την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε μουσική κατάσταση. Μετά από την πορεία του στη Νέα Υόρκη για εννέα χρόνια, απέκτησε το δίπλωμα Jazz Bass Performance από το New School – Mannes College Of Music (1992) και σπούδασε με σπουδαίους τζαζ μουσικούς, ενώ μετρά πολλές διακρίσεις και βραβεία επίδοσης. Έχει εκτεταμένη δημιουργική δράση καθώς διδάσκει, συνθέτει και εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σόλης Μπαρκί
Ο Σόλης Μπαρκί, συνεργάτης της Νάνας Σιμόπουλος κατά τα τελευταία δύο έτη, διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου. Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Εστιάζει στα ηχοχρώματα και στις ηχητικές εικόνες.

World Jazz Quartet

ΝάναΣιμόπουλος: σιτάρ, κιθάρα, φωνή

ΜάνοςΛούτας: μπάσο

ΣόληςΜπαρκί: κρουστά
Special Guest: Caryn Heilman: φωνητικά, πλήκτρα

EπικοινωνίαΑrtsCurating: ThomaiKatirtzidou
emma.katirtzidou@gmail.com

+306947023875

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου