ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή στο CineDoc: Ενα συσσίτιο με τα περισσότερα αστέρια Michelin

προβολή-στο-cinedoc-ενα-συσσίτιο-με-τα-περισ-206511

Η ιστορία του φημισμένου σεφ Μάσσιμο Μποτούρα, που ένωσε 60 κορυφαίους σεφ από όλον τον κόσμο, με σκοπό να μετατρέψουν τα περισσεύματα τροφίμων που προορίζονταν για τα σκουπίδια, σε νόστιμα γεύματα για τους άστεγους και τους πρόσφυγες της Ιταλίας. Το ντοκιμαντέρ είναι γεμάτο γαστρονομικές δημιουργίες των μεγαλύτερων σεφ του κόσμου, όπως των θρυλικών Ferran Adrià, Alain Ducasse, Mario Batali, René Redzepi και Gastón Acurio, οι οποίοι φέρνουν την ανθρωπιά, το ταλέντο και τη γνώση τους στους χώρους συσσιτίων.

«Τι είναι ένα πιάτο φαγητό ή μια στέγη για έναν άστεγο ή έναν πρόσφυγα;» Ο Μάσσιμο Μποτούρα υποστηρίζει ότι οι σεφ δεν μπορούν πλέον να μαγειρεύουν μόνο για την ελίτ, αγνοώντας τα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Ο σκηνοθέτης Peter Svatek εστιάζει την κάμερά του πίσω από τη δημοσιότητα των celebrity chefs, για να ανακαλύψει το ανθρώπινο πρόσωπο όσων συμμετέχουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Μια ζεστή, ανθρώπινη, συμπονετική ματιά στον κόσμο μέσα από μια γαστρονομική γιορτή.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Ντία Χωραφά, βασικό μέλος της ΜΚΟ «Μπορούμε», με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Μετά το τέλος της συζήτησης, τους θεατές θα περιμένει μια γλυκιά γιορτινή έκπληξη από τον chef pâtissier Δημήτρη Χρυσόπουλο.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε».

Σκηνοθεσία: Peter Svatek | 93’ | 2016 | Καναδάς

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, στις 19.30, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στον Βόλο.

Η ταινία είναι στα αγγλικά και ιταλικά και θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Theater of Life, το CineDoc, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει 3 αντίτυπα του βιβλίου «A TAVOLA. Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας σε 234 συνταγές».

Για να μπεις στην κλήρωση:

– Στείλε email με το ονοματεπώνυμο σου και τον τίτλο του βιβλίου στο [email protected]

– Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 14/12 στις 12:00 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cinedoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου