ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαθητές δύο Δημοτικών μοιράζονται τη σκηνή του Πορφυρογένειου Αγριάς

μαθητές-δύο-δημοτικών-μοιράζονται-τη-217805

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Α.Μ.Ε.Α το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς Μαγνησίας εγκαινιάζουν πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με τον τίτλο «Δώσ’ μου το χέρι σου και….πάμε!!» με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Μαγνησίας.

Με στόχο την προώθηση της Ένταξης και των Ίσων Ευκαιριών στην εκπαίδευση οργανώνονται κοινές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης αφορούν αρχικά την επίσκεψη της Δ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ Αγριάς Μαγνησίας στους χώρους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς, και στη συνέχεια τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης γιορτής με την συμμετοχή της Ε΄ τάξης του 1ου Δ.Σ Αγριάς.

Αναφορικά με την πρώτη δράση, πέραν των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς θα λάβουν μέρος και μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου, πλαισιώνοντας τους μαθητές τόσο του Ειδικού Σχολείου Αγριάς, όσο και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Τους μαθητές και των δύο σχολείων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μπαρούτη Μαρίας, Καλλιγέρη Δέσποινας και Τσεκούρα Νανάς, θα υποδεχτούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς και μέσα από παιχνίδια γνωριμίας και βιωματικές δράσεις θα μάθουν να συνεργάζονται με διαφορετικά άτομα και ομάδες, θα εξασκηθούν στο να επιδεικνύουν έμπρακτα σεβασμό σε όλους, αποδεχόμενα το διαφορετικό και θα συνδέσουν δικά τους βιώματα με την έννοια της αποδοχής της διαφορετικότητας. Στη συνέχεια θα οργανωθούν εργαστήρια στα οποία οι μαθητές από κοινού θα κατασκευάσουν στολίδια, κεραμικά αλλά και γλυκά. Ταυτόχρονα θα γίνει επικοινωνία μέσω Skype με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, αλλά και με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου.

Η δεύτερη δράση αφορά τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης γιορτής με την συμμετοχή της Ε΄ τάξης του 1ου Δ.Σ Αγριάς. Οι μαθητές των δύο σχολείων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους: Φραγκογιάννη Εύης, Κωνσταντά Γεωργίου, Τσεκούρα Νανάς, Ιωάννου Αναστασίας και Σαρρή Χριστίνας, θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Είναι πράγματι Χριστούγεννα;».

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς τολμούν να ξεπεράσουν τις αντικειμενικά μεγάλες δυσκολίες στο λόγο, στην κίνηση και γενικότερα στην επικοινωνία δίνοντας με τη στάση τους στους μαθητές του Γενικού σχολείου, μαθήματα αυτοπεποίθησης, θάρρους, επιμονής κι αισιοδοξίας.

Αυτοί, λοιπόν, οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής, θα μοιραστούν τη σκηνή του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, με τους μαθητές του 1ου Δ.Σ. Αγριάς Μαγνησίας, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5:30μ.μ. δίνοντάς μας την πραγματική διάσταση της γιορτής των Χριστουγέννων, απαντώντας ταυτόχρονα στο ερώτημα «Είναι πράγματι Χριστούγεννα;»..

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου