ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό ταξίδι στη Ελλάδα

μουσικό-ταξίδι-στη-ελλάδα-218948

Συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε Ηπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη, Αμερική, είναι η παράσταση TAKIM – KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική απόλαυσις», που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, σε μια και μοναδική βραδιά, σε συνεργασία και διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μάς προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μόνο βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική-θεατρική και χορευτική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός καθηγητής Εθνομουσικολογίας, Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού είναι τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ενα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε.

Ενα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου. Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης. Υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας. Υπεύθυνος φωτισμού: Τρύφωνας Κεχαγιάς. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. Eισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία: Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου (καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι -Κοραή 79), Βιβλιοπωλείο Η Πένα (Σπυρίδη 21), Κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35) και βιβλιοπωλείο «Βούλγαρη» (κεντρική πλατεία Αλμυρού).

Όπως ήδη ανακοινώθηκε και από σκηνής, κατά τη διακοπή της παράστασης της 25ης Σεπτεμβρίου και την επομένη ημέρα δια του τοπικού Τύπου, παρακαλούνται όσοι έχουν κρατήσει τα αποκόμματα των εισιτηρίων, να φροντίσουν έγκαιρα για την αντικατάστασή τους με τα νέα επικαιροποιημένα εισιτήρια. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Πληροφορίες καθημερινά, στα τηλέφωνα: 2421033938 και 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου