ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ ισπανόφωνου σινεμά

φεστιβάλ-ισπανόφωνου-σινεμά-235311

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για το πρώτο μέρος του 3ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον με ελεύθερη είσοδο.

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, και μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στο «Instituto Cervantes», διοργανώνεται, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Κοινότητας, το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Ο ισπανόφωνος κινηματογράφος καταφέρνει κάτι μοναδικό, προσελκύει στις σκοτεινές αίθουσες ταυτόχρονα τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό, και μάλιστα οι ταινίες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα παραγωγής κόβουν αξιοζήλευτο αριθμό εισιτηρίων, τόσο στις ισπανικές όσο και στις νοτιοαμερικανικές αίθουσες, ενώ διαχρονικά αγαπιούνται από το ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν τέσσερις σημαντικές ταινίες του σύγχρονου αργεντίνικου σινεμά.

Έτσι, στην έναρξη, σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου στις 18:00, βυθιζόμαστε στην ατμόσφαιρα του μπαρ «El Chino» (Ο Κινέζος). Στο περιβάλλον του μπαρ με τους ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του ταγκό, ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, προσπαθεί να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ τη μαγική ατμόσφαιρα του μπαρ δίπλα στο ιδιοκτήτη του, γνωστό ως «Ο Κινέζος», από τον οποίο πήρε και το όνομα του το μπαρ, αλλά και τη Μαρτίνα, μία γυναίκα την οποία γνωρίζει εκεί. Μαζί της επιχειρεί να κάνει μία ταινία για το «El Chino». Την ίδια μέρα, στις 20:00 θα προβληθεί η επόμενη ταινία «Extrano» (Παράξενο). Είναι μια ταινία διστακτικών λόγων και κινήσεων, μια ταινία εύθραυστης σιωπής.

Η αυριανή μέρα προβολής, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 18:00, περιλαμβάνει την ταινία «La novia erante» (Η περιπλανώμενη φιλενάδα). Κατάλληλο για άνω των 15 ετών. Η Ινές μέσα από ανατροπές, απώλειες και συμπτώσεις καταλήγει μόνη σε μία λουτρόπολη όπου μέσα από εφήμερες γνωριμίες και περιπλανήσεις προσπαθεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της , τον άντρα που αγαπά και ίσως αυτό τη βοηθήσει να τον ξανακερδίσει. Στις 20:00 της ίδια μέρας θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Rey Milo» (Ο βασιλιάς Μίλο). Πρόκειται για μία παθιασμένη προσωπογραφία του Μίλο Λόκετ, του σημαντικότερου εικαστικού καλλιτέχνη της Αργεντινής.

Το 3ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο υποστηρίζεται από το «Instituto Cervantes» και την πρεσβεία της Αργεντινής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου