ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας

ξεκινά-το-φεστιβάλ-κιθάρας-μαγνησίας-240760

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας που αρχίζει σήμερα στις 6.30μ.μ. στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ καταγράφονται πολύ σημαντικές συναυλίες με γνωστά κιθαριστικά ονόματα, σήμερα και αύριο, και ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για τους φίλους της κιθάρας. Τιμώμενο πρόσωπο της πρώτης διοργάνωσης στον Βόλο είναι ο συνθέτης και μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Με μια ξεχωριστή προσωπικότητα της μουσικής στη Θεσσαλία, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, τον Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρο Αλέξανδρο Παπαρίζο και σολίστ τους Αχιλλέα Ακριτίδη, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια, θα συνεργαστεί η βραβευμένη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών Santa Barbara Guitar Orchestra, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Μαγνησίας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας που διοργανώνεται με τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο επίσης Βολιώτης κιθαριστής και τραγουδοποιός Τάσος Ιωακειμίδης, ο οποίος είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί ο διεθνούς φήμης Σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης. Μαζί του ο σπουδαίος Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας και η κιθαρίστρια Εύη Καλλία – Γκατζή, που θα συμπράξει ως κιθαριστικό ντουέτο με τον Τάσο Ιωακειμίδη, απόψε.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Βασίλης Μαστοράκης, Γιώργος Γκόλγκαρης, Κορίνα Βουγιούκα, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Τάσος Ιωακειμίδης, αναφέρει ότι «στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει ο κόσμος νέους καλλιτέχνες και παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά που μαθαίνουν κιθάρα ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, να ακούσουν διακεκριμένους σολίστ και να πάρουν μαθήματα κιθάρας. Στόχος, προσθέτει, είναι να καταστεί δυνατή η πλατειά γνωριμία του κόσμου με την κιθάρα».

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που «αγκαλιάζει» νεαρούς φίλους της κιθάρας από όλη την Μαγνησία κι όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιωακειμίδης «αισθανθήκαμε την ανάγκη να τιμήσουμε τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για την προσφορά του και για το γεγονός ότι κάνει γνωστό τον Βόλο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου