ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-276293

Με την ταινία «Ανωτέρα βία», σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Οστλαντ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30), και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπράντι Κόρμπετ, Κρίστοφερ Χίβτζου, Λίζα Λόβεν Κόνγκσλι, Γιοχάνες Κούνκε, Τζάκομπ Γκράνκβιστ.

Μοντέρνα μπεργκμανικό όσο και βαθιά σαρκαστικό δράμα χαρακτήρων πάνω στην ανθρώπινη φύση και τις κοινωνικές συμβάσεις. Στη στιβαρή παράδοση της βορειοευρωπαϊκής κινηματογραφικής σχολής (από τους Δανούς ως τον Χάνεκε), αλλά με έντονα πικρό χιούμορ και βιτριολική ειρωνεία.

Τετραμελής οικογένεια Σουηδών απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στις γαλλικές Αλπεις, μέχρις ότου μία παρ’ ολίγον καταστροφή να φέρει την… καταστροφή. Η νέα ταινία του Σουηδού Ρούμπεν Οστλαντ (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) δεν είναι απλώς ένα από τα πλέον ανέλπιστα διαμάντια των τελευταίων ετών, που σφυροκοπά ανελέητα κάθε λογής στερεότυπο σχετικά με τα δύο φύλα και τους ρόλους τους εντός του σύγχρονου οικογενειακού πλαισίου και της καταναλωτικής κοινωνίας. Είναι μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία για το θάρρος του να είναι κανείς ανεπαρκής, ενίοτε και δειλός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου