ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση στο κτίριο «Τσικρίκη»

θεατρική-παράσταση-στο-κτίριο-τσικρ-296596

Ο Βολιώτης σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Φαρμακίδης ανεβάζει μια νέα παράσταση. Πρόκειται για το έργο «Η τέλεια μέρα» του Γερμανού συγγραφέα Ρενέ Πόλλες. Ένα σύγχρονο έργο, πρωτοανέβηκε στο φεστιβάλ της Φρανκφούρτης το 2010, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση αλήθειας και ψέματος. Η μετάφραση έγινε από τον σκηνοθέτη, ο οποίος και θα ερμηνεύσει το έργο.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της κλινικής Τσικρίκη, Ιάσονος με Γαμβέτα, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν για την παράσταση. Ο Γιάννης Φαρμακίδης εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς το Πανεπιστήμιο.

Η παράσταση θα ανεβεί από Κυριακή 1 Οκτωβρίου έως και Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

Η διάρκεια είναι περίπου μισή ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνεται από την οδό Γαμβέτα.

«Ο συγγραφέας μάς επισημαίνει ότι μπορούμε να ζούμε όμορφα όσο αποδεχόμαστε τα ψέματα και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναζητήσουμε την αλήθεια με τις βλαβερές συνέπειές της. Η ιδέα στην πραγματικότητα δεν είναι καινούρια. Πρώτος τη διατύπωσε ο Σοφοκλής.

Ο Οιδίποδας θα μπορούσε να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή, εάν δεν είχε επιδιώξει να μάθει την αλήθεια. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποιος ένα οριστικό συμπέρασμα είναι να έρθει και να δει την παράσταση. Στο κάτω κάτω η είσοδος είναι δωρεάν», υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου