ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση αρχαίου Δράματος για καλό σκοπό

παράσταση-αρχαίου-δράματος-για-καλό-σ-300867

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ανεβάζουν για δεύτερη φορά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στον υποβλητικό αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Η παράσταση αρχαίου δράματος παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο 2017 στον υποβλητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ αυτή τη φορά θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Γι’ αυτό το σκοπό θα συγκεντρωθούν τρόφιμα προς ενίσχυση του Συλλόγου.

Η θεατρική ομάδα του «Προμηθέα» με την πλούσια πλέον θεατρική εμπειρία και με μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο παρελθόν, όπως την «Αντιγόνη» του τραγικού ποιητή Σοφοκλή, την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη καθώς και άλλες θεατρικές παραστάσεις αρχαίων αλλά και σύγχρονων δημιουργών, προετοίμασε τη «διδασκαλία» ενός αριστουργήματος της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, που βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα με το υψηλό του ιδεολογικό υπόβαθρο. Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια των Εκπαιδευτηρίων είναι και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, γι’ αυτό η παράσταση παρουσιάζεται και για τα παιδιά των αστυνομικών υπαλλήλων.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων του «Προμηθέα» παρουσιάζουν παράσταση αρχαίου ελληνικού δράματος, επιχειρώντας να προσεγγίσουν με σεβασμό την παγκόσμια κληρονομιά του αρχαίου δράματος.

Η θεατρική ομάδα του «Προμηθέα» αποτελείται από τον Παπαγεωργίου Νικόλαο, μαθητή της Α΄ Λυκείου που θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αγαμέμνονα, την Βικτώρια Μπέη, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου η οποία ερμηνεύει την Κλυταιμνήστρα. Στο ρόλο της κεντρικής αλλά και τραγικής ηρωίδας Ιφιγένειας, η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Κουγκούνη Αντωνία, η οποία ερμήνευσε την Ιφιγένεια υποδειγματικά στην παράσταση των Εκπαιδευτηρίων τον Ιούνιο. Τον Μενέλαο ερμηνεύει ο Καλογήρου Σπύρος, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου.

Τον Αχιλλέα ερμηνεύει, ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, Τζοάννος Μηνάς, ενώ τον ρόλο του Πρεσβύτη ο Βοσινάκης Σταύρος, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. Τη θεά Άρτεμις θα υποδυθεί η απόφοιτος του «Προμηθέα» και φετινή επιτυχούσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Κραβαρίτη Φένια. Συνοδός εξ Άργους, ο Κωστίμπας Γεώργιος, μαθητής της Β΄ Γυμνασίου, ενώ τους Φρουρούς του Αχιλλέα θα υποδυθούν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, Σαραντωνίδης Κωνσταντίνος και Φκιαράς Πάρις. Ακόλουθος της Ιφιγένειας θα είναι η Καλογήρου Σοφία, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου. Τον Άγγελο ερμηνεύει ο Μορφωνιός Πάρις, και τον Εξάγγελο, ο Ναχμίας Φοίβος, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Στο ρόλο της Κορυφαίας του Χορού, η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Κουτρούμπα Φωτεινή.

Τον Χορό των Χαλκιδέων Γυναικών θα υποδυθούν: η Αναστασοπούλου Κάλλη, η Κατσαρού Ελευθερία, η Κουκλουμπέρη Ελενα και η Γιαννούλη Γιοβάννα, μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Η Βερούση Αργυρώ, η Δράκου Μαρία και η Τσιάμη Χάρις, μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου καθώς και η Χαραλάμπους Χαρά, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου. «Υποβολεύς», η Μαντζιάρη Αμαλία, απόφοιτος του «Προμηθέα» και επιτυχούσα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το έτος 2017.

Τη διανομή και την επεξεργασία των ρόλων επιμελήθηκαν η Μορφωνιού Χριστίνα, ιστορικός και διευθύντρια σπουδών των Εκπαιδευτηρίων, ο Ζολώτας Χριστόφορος και η Ρήνου Μαρία, φιλόλογοι. Τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία η Μορφωνιού Χριστίνα. Τον ήχο και τον φωτισμό θα φροντίσει ο Μπάτελης Μάνθος, ενώ στο Video-art και τη φωτογραφία, ο Μπουρλής Κωνσταντίνος. Την παράσταση θα συνοδεύουν οι μουσικοί: οι Γεωργαλιός Ζήσης, κανονάκι, Μπακάλης Ευάγγελος στα κρουστά και ο Τακτικός Βάϊος στο φλάουτο και στη φλογέρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων προς ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου