ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ελλήνων Δρώμενα» στα Ανω Λεχώνια

ελλήνων-δρώμενα-στα-ανω-λεχώνια-334070

Ο Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν την μουσικοχορευτική παράσταση «Ελλήνων Δρώμενα» που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας στα Άνω Λεχώνια την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ακόμη μία εκδήλωση που έχει ως στόχο την αναβίωση εθίμων και δρώμενων του ελληνικού πολιτισμού. Έχουν προσκληθεί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας να συμμετέχουν σε ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη ελληνική ανθρωπογεωγραφία με επίκεντρο τη μουσική το χορό, τον μύθο και το ταξίδι στον διαχρονικό πολιτισμό της Ελλάδας. Μία διαδρομή από την αρχετυπική επιτέλεση των εθίμων και των τελετουργιών, ως την σημερινή τους έκφανση στη “λαϊκή” διασκέδαση. Η Ήπειρος με τα μοιρολόγια της, τα Δωδεκάνησα με τα έθιμα των πανηγυριών του Δεκαπενταύγουστου, η Δράμα με τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, τα Μέγαρα με τα πασχαλιάτικα έθιμα της Λαμπρής , είναι ο καμβάς που πάνω σε αυτόν θα φιλοτεχνήσουν οι χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων και θα δώσουν την πινελιά τους στην εκδήλωση «Ελλήνων δρώμενα».

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρούσα σε μία ακόμη σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που έχει ως στόχο την αναβίωση, αλλά και διατήρηση ηθών και εθίμων του τόπου μας. Είναι μια σπουδαία μουσικοχορευτική παράσταση που θα ταξιδέψει στο χρόνο όλους όσοι την παρακολουθήσουν. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στηρίζουμε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Νομό μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου