ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή στο Αρχοντικό Ζαφειρίου

προβολή-στο-αρχοντικό-ζαφειρίου-338120

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει για έκτη συνεχή χρονιά τις προβολές του, στην όμορφη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Το Δέντρο και η Κούνια», κοινωνική, ελληνική ταινία, παραγωγής 2013 σε σκηνοθεσία Μαρία Ντούζα με τους: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάνα Καράνοβιτς.

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας που απονεμήθηκε στην ελληνική ταινία «Το δέντρο και η κούνια» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, μας υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός κινηματογράφος αν και έχει βρει το κοινό του στις χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα ακόμα το αναζητά.

Σύμφωνα με την υπόθεση η Ελένη, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έρχεται για πασχαλινές διακοπές με τη δεκάχρονη κόρη της στο πατρικό της. Η γνωριμία της με τη Νίνα, μια Σέρβα που προσέχει τον πατέρα της, με τον οποίο εκείνη διατηρεί μια απόμακρη σχέση, θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά.

Μακριά από τη συνήθη ντοκιμαντερίστικη, ρεαλιστική «φωτογράφησή» του σε αστικό φόντο, η Ντούζα επιλέγει να επικεντρωθεί σε ένα οικογενειακό δράμα χαρακτήρων που εξελίσσεται στην επαρχία και οι διαδρομές των ηρώων του θίγουν αναπόφευκτα το ζήτημα των συνόρων, εσωτερικών κι εξωτερικών, προαιώνιων εμποδίων στην ανθρώπινη επικοινωνία. Ο πρώτος μετανάστης της ιστορίας είναι η Ελένη, η οποία με δική της επιλογή έχει μείνει στο Λονδίνο όπου σπούδασε, φτάνοντας μέχρι την πανεπιστημιακή έδρα της καρδιολογίας. Δυναμική γυναίκα, ακούει με δυσθυμία την πρόταση του συζύγου της Χάρι για μετεγκατάστασή τους στην Κίνα, όπου τον περιμένει μια συμφέρουσα επαγγελματική πρόταση (και ακόμη μία μετανάστευση ).

Επίσης, πριν την προβολή οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μητσανά, η οποία φιλοξενείται στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, με θέμα « Για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη». Είναι μια σειρά έργων της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Humboldt Καλιφόρνιας, μια δική του εκδοχή και ερμηνεία του γνωστού στίχου του ποιήματος «Ελένη» του κορυφαίου Ελληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Αντί εισιτηρίου οι θεατές παρακαλούνται να προσφέρουν ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου