ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η γυναίκα και η θάλασσα

η-γυναίκα-και-η-θάλασσα-363211

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αναμέτρηση της γυναίκας με την θάλασσα, στην αναμονή των αγαπημένων προσώπων, στη λαχτάρα και τις πίκρες διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 12 Αυγούστου, 21:00 στο υπαίθριο Θέατρο Χόρτου, στο πλαίσιο του θερινού κύκλου εκδηλώσεων του Ιδρύματος «Αγγελίνη – Χατζηνίκου».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την ταινία «Για πάντα» του Νίκου Μανδαράκα (στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους) που εκτυλίσσεται στην Ανδρο του 1970.

Η Ευδοκία, μόλις έχει παντρευτεί και ονειρεύεται να ξεκινήσει την νέα της ζωή, δίπλα στον άντρα της και στο παιδί που έχει στην κοιλιά της. Ο Λεωνίδας ναυτικός και λίγο μετά τον γάμο τους, φεύγει για ταξίδι, δουλεύοντας στο σιδερένιο σκαρί που φυλακίζει τον έρωτά τους. Οι υποσχέσεις και τα όνειρα, αρχίζουν να απομακρύνονται, όσο ο καιρός περνάει και η Ευδοκία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνη την ζωή. Ευδοκία ετών 68. Σαράντα χρόνια μετά τον γάμο της, δίνει ραντεβού με το παρελθόν της, μέσα από γράμματα και φωτογραφίες και κάνει την κριτική της. Η σύγκρουση με τα νιάτα της, θα βρει την γαλήνη, στην υπόσχεση της για αιώνια αγάπη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το «Riders to the sea» μια όπερα του Ralph Vaughan Williams βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του John Millington Synge (στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους). Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα Νησιά Άραν, στην Ιρλανδία του 1900.

Η Μώρυα έχει χάσει τέσσερεις γιους, τον άντρα και τον πεθερό της στην θάλασσα, ενώ ο πέμπτος της γιος αγνοείται. Μένει με τις δυο κόρες της σε ένα φτωχικό χωριατόσπιτο, όπως είναι όλα τα σπίτια των νησιών Άραν. Ο έκτος της γιος φεύγει κι εκείνος για ταξίδι ενάντια στην θέληση της χαροκαμένης μάνας. Το παραδοσιακό μοιρολόι συναντά την τραγωδία στο αριστουργηματικό έργο των Βων Ουίλλιαμς και Συνγκ.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια, υπέρτιτλοι Αντιγόνη Γαϊτανά, μουσική προετοιμασία, πιάνο Χρήστος Μαρίνος, διεύθυνση χορωδίας Νίκος Αδρασκέλας, κατασκευή σκηνικού, Γιάννης Κονιόρδος, φωτιστής. Γιάννης Σαλάχας. Εμφανίζονται Μαριμέλ Χρύση, Ελένη Κομνή, Άννυ Φασσέα, Μάριος Νιζάμης, Λήδα Φιλιπποπούλου, Γυναικεία Χορωδία μέλη «Χορτωδίας» .Το τηλέφωνο και email κρατήσεων είναι 6934838584, [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου