ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νεανική ορχήστρα από τη Βιέννη στην Αγριά

νεανική-ορχήστρα-από-τη-βιέννη-στην-αγ-368374

Συναυλία με την ορχήστρα «Young Masters Ensemble», μουσικό σύνολο 15 νέων μουσικών από τη Βιέννη, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου στις 20.30, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της αυστριακής πρεσβείας, του ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Μουσικής της Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J.S. Bach και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Tο σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός οφείλεται στην προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος σπούδασε στη Βιέννη και σήμερα εργάζεται εκεί. Μάλιστα, το 2010 πρωτοήρθε στο Πορφυρογένειο για μια αλησμόνητη συναυλία πιάνο για 4 χέρια μαζί με τον καθηγητή του Harald Ossberger. Φέτος λοιπόν ο Χρήστος Μαράντος φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program».

Στόχος του προγράμματος, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και την Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S. Bach Musikschule Wien», στην οποία διδάσκει ο Χρήστος Μαράντος, είναι η στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση projects, σεμιναρίων και συναυλιών, στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

To αποτέλεσμα του «Young Masters Program» είναι η ορχήστρα που αποτελείται από 15 νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας μεταξύ 15 και 19, η οποία θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικά απαιτητικό πρόγραμμα κλασσικών έργων σε μία σειρά 11 συναυλιών σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Στη Βιέννη, η ορχήστρα έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες όπως τη Golden Hall της Musikverein και τη Schuberτ Saal, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε φεστιβάλ.

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το εγχείρημα -η περιοδεία στην Ελλάδα- πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά -ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Βιέννης- που γιορτάζει φέτος 200 χρόνια από την ίδρυσή του, όπως επίσης για την Ευαγγελική Εκκλησία η οποία γιορτάζει 500 χρόνια θρησκευτικής μεταρρύθμισης, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους δύο αυστριακούς θεσμούς -μέσω της διαχρονικής αξίας της κλασικής μουσικής- στην Ελλάδα, κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου