ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιές πιάνου στο Αλώνι

βραδιές-πιάνου-στο-αλώνι-371925

To 3o διήμερο Φεστιβάλ Πιάνου με τίτλο «Piano στο Αλώνι» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή 6 Αυγούστου και κορυφώνεται στην πανσέληνο της Δευτέρας 7 Αυγούστου, με ώρα έναρξης των συναυλιών στις 9μμ. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ πιάνου με διεθνώς βραβευμένους νέους σολίστ, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με επιτυχία το 2015 με αφορμή τα πολλά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου θα ερμηνεύσει έργα για σόλο πιάνο η πολύ νεαρή, ξεχωριστού ταλέντου, Μυρσίνη Κάγκαρλη, η οποία συνθέτει μουσική από οκτώ χρονών. Έργα της έχει ερμηνεύσει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στη Βιέννη και στο Salzburg της Αυστρίας, και η νεαρή Νορβηγίδα Gabrielle Fougner Okland με πολλά πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα Βeethoven, Chopin, Schubert, Moszcowski, Mendelssohn. Επιπλέον θα παίξουν μαζί τη μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ.

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, στη μεγάλη πανσέληνο θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο οι νέοι με διεθνείς διακρίσεις και εμφανίσεις Σταύρος Δρίτσας και Χρίστος Καραβασίλης. Η αυξανόμενη συναυλιακή δραστηριότητά τους περιλαμβάνει ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο.

Έδρα του Σταύρου Δρίτσα είναι το Λονδίνο. Ηχογράφησε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κι έκτοτε έχει ηχογραφήσει έργα Bach, Beethoven και Chopin για τον σταθμό.

Ο Χρήστος Καραβασίλης συμμετείχε στη Μουσική Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης σολίστ πιάνου και παιδαγωγού Olivier Gardon, αποσπώντας υποτροφία για τις εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις, έδωσε ατομικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και κέρδισε το Α’ Βραβείο στον 5ο Dionysia Trust διαγωνισμό πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παίξουν ατομικά ένα απαιτητικό και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με έργα των Beethoven και Chopin.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 7 ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα www.theatroaloni.gr και 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου