«Αλέξης Ζορμπάς» στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-14, 12:52:57
«Αλέξης Ζορμπάς» στον Βόλο

Ο θρυλικός «Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 21:30, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Η παράσταση θα ανέβει φέτος το καλοκαίρι σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας το έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.

Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον επικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη.

Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, χορογραφίες Δημήτρης Παπάζογλου, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη, ενορχήστρωση Αλέξιου Πρίφτη, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης. Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας. Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη.

Προπώληση εισιτηρίων: ΚΕΧΑΙΔΗΣ Μουσική Ήχος Φως (28η Οκτωβρίου 118Α-Δον Δαλεζίου τηλ: 2421037891).

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=