«Δείπνο Ηλιθίων» στην Αλλη Μεριά

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-08, 20:03:33
Η αφίσα της παράστασης
«Δείπνο Ηλιθίων» στην Αλλη Μεριά

Τριήμερες παραστάσεις από την Ομάδα Θεάτρου και Τεχνών «Αντίσκηνο»

Η Ομάδα Θεάτρου και Τεχνών «Αντίσκηνο» παρουσιάζει τη γαλλική κωμωδία του Francis Veber «Δείπνο Ηλιθίων», σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, αύριο Κυριακή 9 Ιουλίου και μεθαύριο Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 21.30, στην πλατεία Κυλινδρά στην Άλλη Μεριά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Δείπνο Ηλιθίων είναι ένα εξαιρετικό έργο με διεθνή καριέρα, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε. Πολύ χιούμορ, πολλή ανθρωπιά και σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό, που έτσι κι αλλιώς υφέρπει στις κοινωνίες του πολιτισμένου κόσμου μας!

Ο Πιερ Μπροσάν, πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος «man of the year», Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσιάκα, σκηνικά - κοστούμια από την Ομάδα Αντίσκηνο, μουσική επιμέλεια Κωνσταντίνος Τσιάκας, παραγωγή Αντίσκηνο 2017.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αρχοντία Κόμβου, Γεωργία Κωστούλα, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Ράμπος, Χρήστος Σαββίδης και ο Φίλιππος Φράγκος. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυλινδράς 2017» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=