Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός

Τελευταία ενημέρωση: 2017-07-08, 19:42:01
Η αφίσα της αποψινής συναυλίας
Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός

 Σήμερα Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 9μ.μ. θα εμφανιστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και του σπουδαίου Αμερικανού κιθαριστή και μαέστρου David Grimes. Συμμετέχουν διεθνείς σολίστ. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 34ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου που θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή 9 Ιουλίου στον Πολυχώρο Φουντούλη και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, τον Δήμο Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου) και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, είναι το μοναδικό φεστιβάλ στον κόσμο που πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο (Χειμώνα - Καλοκαίρι). Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διεθνούς φήμης κιθαριστής - συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι οι διάσημοι Αμερικανοί κιθαριστές και καθηγητές τους Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια David Grimes, Michael Nigro και Gregory Newton. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS θα ηχογραφήσει, θα μαγνητοσκοπήσει και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής του κόσμου όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου απόψε στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου θα παρουσιάσει τον «Αντίλαλο», έναν ύμνο για την Κύπρο, σε ποίηση του Αδάμου Μουζουρή (προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μαγνησίας), καθώς επίσης και ένα μέρος από το «Μονόγραμμα» του Ελύτη σε πρώτη παγκόσμια μελοποίηση από τον Γιώργο Φουντούλη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα εμφανιστούν σπουδαίοι δάσκαλοι, σολίστ και διευθυντές άλλων φεστιβάλ, όπως ο Στέλιος Γκόλγκαρης - διεθνής σολίστ της «Sony Classical» και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, ο Vadim Bobyr - διεθνής Ρώσος κιθαρίστας και μόνιμο Μέλος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου και πολλοί άλλοι.

Οι συναυλίες του φεστιβάλ θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εκατό και πλέον διεθνείς και τοπικοί φορείς, ιδιωτικοί και δημόσιοι, στηρίζουν ή εργάζονται αφιλοκερδώς για τον ίδιο σκοπό, να γίνει ο Βόλος το Κέντρο του Κόσμου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια ορχήστρα όλης της πόλης του Βόλου, με παγκόσμια ακτινοβολία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον διεθνή κιθαρίστα, συνθέτη, μαέστρο και καθηγητή Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου και μαέστρου Βαγγέλη Μπουντούνη, στα πλαίσια του 16ου Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, παρουσία του δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου και στελεχών του δήμου.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν κιθαριστές, μουσικοί, τραγουδιστές κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από τον Βόλο, από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες, καθώς και σπουδαστές απ’ όλα τα ωδεία του Βόλου και όχι μόνο!

Η ορχήστρα διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο. Σολίστ της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου είναι οι: Γιώργος Φουντούλης, Στέλιος Γκόλγκαρης, David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Τάσος Ιωακειμίδης, Vadim Bobjr, Μαρίνα Βολουδάκη, Ανέστης Λουλούδης, Cornel Buiuc, Στράτος Μεγκές.

Στην αποψινή μεγάλη συναυλία προσκεκλημένος μαέστρος είναι ο David Grimes, κορυφαίος μαέστρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, πρόεδρος του Guitar Foundation of America, του μεγαλύτερου οργανισμού κιθάρας στον κόσμο.

Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=