ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραδοσιακό διήμερο

παραδοσιακό-διήμερο-404652

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνεται σήμερα και αύριο από τον Σύλλογο «Το Εγγλεζονήσι». Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 20.30, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί η 10η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Ομάδων με τίτλο «Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια».

Συμμετέχουν, εκτός της χορευτικής ομάδας του διοργανωτή συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι», οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς «Γιάννης Κορδάτος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, του Συλλόγου Καραγκούνηδων Καρδίτσας Ν. Μαγνησίας, της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου, του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου και της Κρητικής Αδελφότητας «Το Αρκάδι». Τα παιδιά καλούνται να απαγγείλουν δίστιχα, τετράστιχα και παροιμίες με θέμα «Τα Πουλιά», να τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια για τα πουλιά απ’ όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες, να χορέψουν και ν’ αγαπήσουν τους πολυποίκιλους παραδοσιακούς μας χορούς, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας και να τον μεταφέρουν απ’ άκρη σ’ άκρη σαν ταξιδιάρικα πουλιά.

Αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 20.30 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Αρχοντογιός παντρεύεται και παίρνει προσφυγοπούλα». Συμμετέχει ο Σύλλογος Καραγκούνηδων Καρδίτσας Ν. Μαγνησίας. Είναι γνωστές οι προκαταλήψεις και οι αποστάσεις που κρατούσαν μακριά τους ντόπιους από τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες και κυρίως οι αντιδράσεις των οικογενειών σε θέματα γάμου. Ένα τέτοιο γάμο, με όλα τα επακόλουθα, θα αναπαραστήσουμε στην εκδήλωση μας, ανάμεσα σ’ ένα ντόπιο αρχοντογιό Καραγκούνη και μια προσφυγοπούλα Μικρασιάτισσα.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφεριακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων) και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου