ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με θαλασσινή αύρα η Ναυτική Εβδομάδα

με-θαλασσινή-αύρα-η-ναυτική-εβδομάδα-420555

Συνεχίζονται με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου οι εκδηλώσεις της σημερινής, τέταρτης μέρας της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, έχουν ως εξής:

Στις 8.00μ.μ. θα παρουσιαστεί η παιδική μουσική παράσταση «Λάχανα και χάχανα, η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή», με τον Τάσο Ιωαννίδη και τη χορωδία «Ιωνία». Μαέστρος η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Στις 9.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο θα παίξουν οι μουσικοί: Γιάννης Σκαμπαρδώνης βιολί, Θάνος Δραγάνης λαούτο, Ιάκωβος Μπατσικούδης κρουστά, ενώ θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κούτριας.

Τα «Λάχανα και χάχανα», τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους, έρχονται στον Βόλο. Ο δημιουργός των τραγουδιών, Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του και συνοδεία «playback», οδηγεί τα παιδιά σε μια μαθησιακή περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία, γεμάτη γνώση και φαντασία. Τα παιδιά της χορωδίας «ΙΩΝΙΑ», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κορνηλίας Φραγκογιάννη, τραγουδούν μαζί του κι έτσι η μάθηση γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι. Οι θεατές θα συμμετέχουν στη ροή της εκδήλωσης με διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» και η μουσική παράσταση έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά» κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Μουσική του Τάσου Ιωαννίδη έχει παιχτεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μελβούρνης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μελβούρνης, την Melbourne Chamber Orchestra, ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την Αυστραλία, την οποία και έχει εκπροσωπήσει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Έχει ακόμη διατελέσει Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «Αντίποδες» στη Μελβούρνη και Σύμβουλος του Υπουργείου Καλών Τεχνών της Αυστραλίας.

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ», στα 12 χρόνια ύπαρξής της έχει διοργανώσει φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού – κοινωνικού χαρακτήρα και έχει αρκετές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Στο μεταξύ, μάγεψε προχθές η παιδική χορωδία «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς, της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που τραγούδησε και χόρεψε ρωσικούς και ελληνικούς χορούς, κερδίζοντας επάξια το δύσκολο και πληθωρικό χειροκρότημα του βολιώτικου κοινού. Τη χορωδία συνόδευσε η ορχήστρα «Εμμέλεια» του γνωστού συνθέτη Χρήστου Τσιαμούλη, με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου