ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Αρχοντικό Ζαφειρίου ανοίγει για να φιλοξενήσει το Σινέ Ιωλκός

το-αρχοντικό-ζαφειρίου-ανοίγει-για-να-424518

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου για έκτη συνεχόμενη χρονιά αρχίζει τις προβολές του, στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο .

Για αυτή την Τετάρτη 21/6, στις 9.30 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Θεέ μου, τι σου Κάναμε». Είναι Γαλλική ταινία, του 2014, κωμωδία , σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν.

Υπόθεση : Μια οικογένεια, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών (τουλάχιστον για τα μάτια της συντηρητικής-κλειστής κοινωνίας τους), αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο». Και, εντάξει, αν αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί και για τις τέσσερις κόρες, τουλάχιστον ας καταφέρει να το πετύχει η μία από αυτές, προκειμένου να δώσει στην οικογένεια Βερνέιγ το πολυπόθητο άλλοθι στη σημαντικότατη κατηγορία: «Τι θα πει η κοινωνία»! Οι τρεις λοιπόν από αυτές έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, η Λωρ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι, καθώς ακούγεται να είναι ένας παραδοσιακός Γάλλος γαμπρός. Η Λωρ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια…ο Σάρλ είναι από την Αφρική.

Είναι μια πάρα πολύ έξυπνη κωμωδία που βλέπεται πολύ ευχάριστα. Η καλύτερη επιλογή για ένα καλοκαιρινό βράδυ σε θερινό σινεμά, που ψάχνουμε κάτι να χαλαρώσουμε και να χαμογελάσουμε.Δροσερή κι ανθρώπινη, με γρήγορες κι έξυπνες ατάκες, ανατέμνει το φαινόμενο των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων του “καλού γάμου” και του “κατάλληλου γαμπρού” σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα. Καταφέρνει χωρίς βωμολοχίες,ακατάλληλες ή βίαιες σκηνές και χωρίς να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας να σατιρίσει με εύστοχο τρόπο τραγελαφικές καταστάσεις που έχουμε δει γύρω μας όσοι εμπλεκόμαστε με σόγια. Προσφέρει άφθονο γέλιο δυο ωρών είναι ό,τι πρέπει για να ξεχάσουμε την καθημερινή μας προβλήματα. Η ταινία «Θεέ μου τι Σου Κάναμε;» αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς (2014), στη Γαλλία, και κατάφερε, μέχρι σήμερα, να συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εισιτήρια στις γαλλικές αίθουσες.

Αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου