Ζωντανεύουν μύθοι του Αισώπου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-06-13, 15:20:19
Ζωντανεύουν μύθοι του Αισώπου

Καλοκαιρινή περιοδεία πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα το «Μικρό Θέατρο Λάρισας» με την παιδική παράσταση «Οι μύθοι του Αισώπου» που θα παρουσιαστεί μεθαύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Αίσωπος, με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας. Είναι πολλές οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά.

Μέσα από τις πράξεις των ζώων στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μάς δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την εποχή, τον χρόνο, τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η «κάθαρση» είναι αναπόφευκτη.

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Άννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε κείμενο – σκηνοθεσία Γιώργου Πουλή, σκηνικά – ειδικές κατασκευές Βαλεντίνο Βαλάσης, μουσική επιμέλεια Χρύσα Καζάκου, κατασκευή κοστουμιών Ελένη Ψύρρα, σχεδιασμός φωτισμών Πασχάλης Λόκας, Γραφιστικά Στέλιος Καλογεράκης, σχεδιασμός κοστουμιών Βαλεντίνο Βαλάσης.

Η τιμή εισιτηρίων είναι 7 ευρώ στην προπώληση και 9 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση πραγματοποιείται στο κατάστημα Κεχαΐδης, τηλέφωνο 24210 37891 και για περισσότερες πληροφορίες, το τηλέφωνο της παραγωγής είναι 6974797109. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=