ΕΞΟΔΟΣ

Γιορτές τρούφας στο Πήλιο

γιορτές-τρούφας-στο-πήλιο-510393

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου, οργανώνουν την 2η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο , με τίτλο «Συλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο».                                                           

Η Γιορτή γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συνεργασία του Δήμου Αργαλαστής, του Δήμου Μηλεών, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας , του Slow Food και των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής στις 21.00.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

-    Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιο Παπαϊωάννου

-    Χαιρετισμός δημάρχου Αργαλαστής κ. Μιλτιάδη Γαϊτανά

-    Χαιρετισμός του Προέδρου της ΤΕΔΚ και δημάρχου Μηλεών κ. Απόστολου Αρέθα.

-    Ομιλία του ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης Δρ. Στέφανου Διαμαντή, με θέμα «Η καλλιέργεια της τρούφας».

-    Ομιλία του δημάρχου Μηλεών κ. Απ. Αρέθα με θέμα: «Τρούφα και τοπικά Πηλιορείτικα προϊόντα».

-    Ομιλία του δημοσιογράφου, (συνεργάτης «ΑγρΟραμα») κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, με θέμα «Τοπικά Σύμφωνα και Τρούφα. Η ταυτότητα πουλά».

-    Λαϊκό πανηγύρι.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

-    Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας κ. Παναγιώτη Κουκουβίτη. 

-    Προετοιμασία και παρασκευή φαγητών από μανιτάρι τρούφα από τους σεφ της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας του Slow Food και των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

-    Λαϊκό πανηγύρι.

-    Γευσιγνωσία των φαγητών τρούφας.

Και τις δύο ημέρες, θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης προϊόντων μανιταριών τρούφας , άλλων μανιταριών και παραδοσιακών πηλιορείτικων προϊόντων.                                                                               

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούργιο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».                                    Στην ίδια εκδήλωση, θα γίνει γευσιγνωσία κρασιού που θα προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Πατιστής και Νικόλαος Ρακής.                                                                                                 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου, "με αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε αφενός μεν να ενημερώσουμε τους παραγωγούς για τη νέα αυτή καλλιέργεια, αφετέρου, να τονώσουμε την τουριστική κίνηση της περιοχής."                           

Πληροφορίες: στο www.pilio.net , www.pilio.tv και www.peliontroufa.gr, καθώς και στον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κο Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ: 6932-222440.

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου