ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανκ ροκ βαλκανικό παραδοσιακό «πανηγύρι» στον Βόλο

πανκ-ροκ-βαλκανικό-παραδοσιακό-πανη-439662

Ανοίγει τις πόρτες του το φεστιβάλ Αναιρέσεις και φέτος στο Πολυτεχνείο στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο με σύνθημα «κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτάς σας, κάτω το σύστημά σας! Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία».

Με πανελλαδική παρουσία και με πρόγραμμα-παρέμβαση στην πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας, το φεστιβάλ φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ανεξάρτητης αντισυστημικής εναλλακτικής αναζήτησης.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 19:30 θα ξεκινήσει η πολιτική εκδήλωση με θέμα τα εκατό χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση, ενώ στις 21:30 θα ξεκινήσει μία ανεπανάληπτη συναυλία.

Πιο συγκεκριμένα οι FOLK N’ ROLL , η επταμελής Ethnic/Balkan παρέα από τα Γιάννενα αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας τη βαλκανική κουλτούρα από το 2010 συγκρότησαν μια κολεκτίβα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό. Ήδη αναμένεται και η καλοκαιρινή τους περιοδεία στις χώρες των Βαλκανίων είτε μόνοι τους είτε συνοδεύοντας επί σκηνής άλλους καλλιτέχνες (V.I.C.,Locomondo, Baildsa, Imam Baildi κ.α.) και με μουσικά σχήματα διεθνούς αναγνώρισης.

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θράξ Πανκς, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να “τα πούνε” από το 2008 και μετά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη! Παντού και πουθενά αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο βρεθεί, “καταστρέφουν” οποιαδήποτε εκδήλωση.

Η συναυλία θα κλείσει με τους Βουκολική Διαταραχή. Παραδοσιακόδημοτικόρεμπέτικη χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη Βουκολικά, που ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών στην σχάρα δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο.

Είσοδος ενίσχυσης 4 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου