ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία της φημισμένης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο

συναυλία-της-φημισμένης-μπάντας-του-π-451819

Μια εντυπωσιακή μουσική παράσταση, ιδιαίτερης ποιότητας και αισθητικής, διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.00 το βράδυ, στο Θερινό Θέατρο Βόλου, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού για τη στήριξη, αλλά και για τα 80 χρόνια λειτουργίας, της ΕΛΕΠΑΠ.

Πρόκειται για μια σπάνια συναυλία -σταθμό, με τίτλο “Η μαγεία των Μιούζικαλς”, όπου η Μπάντα ΓΕΝ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πλωτάρχης (ΠΝ) κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος), σε πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν διαμορφώσει το διεθνές, αλλά και Ελληνικό Μιούζικαλ, στην οποία συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές της Λυρικής Σκηνής (τενόρος Λυρικής Σκηνής Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου, αλλά και πολλοί άλλοι), με πρόζα, εικόνες, χορογραφίες, βιντεοπροβολές και πρωτότυπα κείμενα, ενώ η συμβολική τιμή του Κουπονιού Ενίσχυσης της ΕΛΕΠΑΠ είναι μόνο 5 ευρώ.

Στην εκδήλωση συμπράττει με τη Μπάντα ΓΕΝ και συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Νίκο Χιώτογλου.
Τα κείμενα έχει γράψει ο Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Κώστας Παπαπέτρος, την εκδήλωση παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κυρατσούδη και Δημήτρης Νάνος, τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου και η Chorus Line, ενώ τις βιντεοπροβολές η ομάδα Οπτικοακουστικών Μέσων του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”.

Θα ακουστούν παγκόσμιες επιτυχίες από τα musicals “West Side Story”, Mary Poppins”, “Mamma Mia”, Chicago”, “Χορεύοντας στη βροχή”, “Cabaret” και φυσικά οι μεγαλύτερες επιτυχίες Ελλήνων συνθετών που διαμόρφωσαν το Ελληνικό Μιούζικαλ.

Όλος ο Βόλος μια μεγάλη αγκαλιά για την ΕΛΕΠΑΠ -80 χρόνια λειτουργίας

Όπως δηλώνουν ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας και η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου, η μεγάλη εκδήλωση του Ναυτικού και του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στο Βόλο, θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη για τη στήριξη ενός σπουδαίου εθελοντικού Φορέα, της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, αφού όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το θεραπευτικό έργο του Ιδρύματος στα παιδιά με αναπηρία. Σημειώνεται ότι η ΕΛΕΠΑΠ επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της κοινωνίας και χρειάζεται την ουσιαστική στήριξη όλων και αυτό καλείται να το αποδείξει όλη η κοινωνία του Βόλου.Είναι μια συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον”.

Στην Ελλάδα λειτουργούν έξι (6) παραρτήματα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών -ΕΛΕΠΑΠ και ένα από αυτά λειτουργεί στην Αγριά Βόλου, το οποίο υποστηρίζει εξήντα πέντε (65) ανάπηρα παιδιά και μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Η φήμη της Μπάντα ΓΕΝ απλώνεται σε όλο τον κόσμο

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί -όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο- , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Είναι η μοναδική Μπάντα που συμμετείχε και στις δύο Ολυμπιάδες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα (1996 και 2004) και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, ως επίσημη καλεσμένη με τεράστια φήμη.

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς και στις οποίες η Μπάντα συνεργάζεται για πολλοστή φορά με το παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, θα έχουν θεματολογία τη “Μαγεία των Μιούζικαλς”, Ελληνικού και ξένου, στις καλύτερες στιγμές τους ,ενώ η Μπάντα του Ναυτικού θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές -σολίστες της Λυρικής Σκηνής , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου -Πλωτάρχη ΠΝ, που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται η καλύτερη μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων .

Μπάντα ΓΕΝ και Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” – μια μεγάλη σχέση εμπιστοσύνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό.
Έχει συμπράξει με το ΓΕΝ άλλες έξι φορές, αφού τον Ιανουάριο του 2012, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία, η οποία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο 28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.
Επίσης , το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012, όπου τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους Συνθέτες, με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.
Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015), Λάρισα (9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016), οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη και στέφθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, αφού τις παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου