ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

34ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

34ο-φεστιβάλ-κιθάρας-βόλου-480018

Σημαντικό πολιτιστικό θεσμό αποτελεί το 34ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 9 Ιουλίου στον Βόλο. Το 34ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (17ο θερινό), έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 10.000 κιθαριστές, στα χρόνια της πολιτιστικής δράσης του.

Είναι το μοναδικό Φεστιβάλ Κιθάρας παγκοσμίως που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο χειμώνα – καλοκαίρι και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο διεθνούς φήμης Βολιώτης συνθέτης – κιθαριστής Γιώργος Φουντούλης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φετινού Φεστιβάλ είναι ο «θρύλος» της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης και η διάσημη σολίστ Μάρω Ραζή, οι οποίοι με το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical Stelios & Vassilis, Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης, θα συμπράξουν με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ, το Σαββάτο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Ξεχωριστές παρουσίες στο φεστιβάλ θα είναι ο κορυφαίος Αμερικανός σολίστ και καθηγητής κιθάρας, David Grimes και ο περίφημος κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν ο σπουδαίος δάσκαλος και σολίστ Αντώνης Μυτακίδης, ο τρικαλινός μετρ του φλαμένκο Σπύρος Τσιώλης, οι πολυβραβευμένοι σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης, Ηλίας Διαμαντάκης, Κατερίνα Καρυώτη, Δημήτρης Μπάρδας, Χριστόδουλος Μπενετάτος και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των Κιθαριστικών Ορχηστρών, Τάσος Ιωακειμίδης (Νέας Ιωνίας Βόλου), Γιώργος Αγιάσογλου (Χίου), Δημήτρης Σβυντρίδης (Θράκης), Γιάννης Μποκέας (Καλλιθέας), Ισιδωρος & Γιούλα Αντωνίου (Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς), και Πέτρος Ρίστας (Ημαθίας).

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Φουντούλη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου