ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αξιόλογη συλλογή διηγημάτων

αξιόλογη-συλλογή-διηγημάτων-510738

Το βιβλίο της Εύας Λόλιου με τίτλο «Ακρυλικό τοπίο» (συλλογή διηγημάτων) παρουσιάζεται από τις εκδόσεις της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και τη συγγραφέα το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου στις 7:30μ.μ. στον πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος) στον Βόλο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ιωάννης Γκλάβατος, μέλος του Δ.Σ. του Θρησκευτικού – Φιλοσοφικού συλλόγου «Τρεις Ιεράρχες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θεόδωρος Σαντάς, ποιητής, μαθηματικός, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και Λάσκαρης Ζαράρης, ποιητής, συγγραφέας, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Διηγήματα και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ποιητής, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Δήμητρα Σαντά, θεατρολόγος, εκπαιδευτικός, ποιήτρια, Κώστας Γραμματικόπουλος, συγγραφέας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Μίκα Μαυρογιάννη, συγγραφέας, ποιήτρια, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το βιβλίο της νέας και ταλαντούχας συγγραφέως Εύας Λόλιου είναι μία συλλογή διηγημάτων, όπου η ποίηση και ο πεζός λόγος δένονται αρμονικά, αποτελώντας ταυτόχρονα μία αφιέρωση στην τέχνη της ζωγραφικής.

Το βιβλίο ήδη έχει καλωσορίσει ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Κωνσταντίνος Καρούσος με θετικά σχόλια για την ευαισθησία της συγγραφέως, την ικανότητά της στην περιγραφή ζωντανών χαρακτήρων και αληθινών καταστάσεων, κυρίως όμως τονίζοντας τα ισχυρά μηνύματα που αποπνέει η γραφή της, δημιουργώντας εκπληκτικά πεζοποιήματα.

Στην κριτική προσέγγιση του Λάσκαρη Π. Ζαράρη, συγγραφέως, ποιητή, βιβλιοκριτικού, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Έχουμε να κάνουμε με μια ξεχωριστή περίπτωση, και αισθάνομαι τυχερός που μπορώ να το βεβαιώσω αυτό, καθώς περιδιαβαίνοντας στα όμορφα γραπτά της Εύας Λόλιου -μιας καινούργιας συγγραφέως-, δεν ανακάλυψα μονάχα ένα αστείρευτο ταλέντο αλλά και μια ασυνήθιστη προσωπικότητα, που αγωνίζεται με οδηγό τις ηθικές της αξίες να καθιερωθεί στον λογοτεχνικό χώρο.

Τα διηγήματά της, στολίδια ενός μικρόκοσμου -ευσύνοπτα και περιεκτικά, κυρίως ποιητικά και λυρικά πεζογραφήματα-, αναδεικνύουν όχι τόσο το εφήμερο της ζωής όσο το αιώνιο. Γιατί κάθε περιπέτεια και κάθε ταξίδι, μας μαθαίνει, ενώ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας-διηγήματος και των λέξεων-κυμάτων, βρίσκεται ο θησαυρός των ναυαγισμένων καραβιών-ο πλούτος των νοημάτων. Τραγούδι της μνήμης, γλυκό ή πικρό, που ακούγεται όμως αρμονικά με τον τρόπο που πλέκει τις λέξεις και πειραματίζεται παράλληλα σε πολλές θεματικές, με σεβασμό πάντοτε στον αναγνώστη, στον απλό, καθημερινό και λαϊκό, αλλά και στον πιο υποψιασμένο και εξοικειωμένο σε ανώτερες αναγνωστικές εμπειρίες άνθρωπο.

Με «Αρώματα Συνείδησης» αναζητεί «τα ιερά χώματα της αλήθειας», με επίμονη διάθεση να υπηρετήσει τη φύση, τον άνθρωπο και τον Θεό, αγαπώντας και προσφέροντας ανιδιοτελώς τις ψυχικές, συναισθηματικές αντανακλάσεις και ευωδιές της, που βρίσκουν να ενώσουν τα σκόρπια θραύσματα ελπίδας σε κάθε πονεμένη ζωή. Συμπληρώνει το πολύχρωμο της ζωής σε ένα γόνιμο και φωτογενές «Ακρυλικό Τοπίο», όπου η ανάμνηση του αγαπημένου της παππού και ζωγράφου συνταιριάζεται με τη δική της λογοτεχνική πινελιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου