ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στο λαϊκό πολιτισμό

αφιέρωμα-στο-λαϊκό-πολιτισμό-521878

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση δημιουργημάτων με θέμα: «Μια φορά κι έναν καιρό αλλά… και τώρα στο Νηπιαγωγείο. Λαϊκός πολιτισμός στην Προσχολική Εκπαίδευση» η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιώνιας.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί των Νηπιαγωγείων του Ν. Μαγνησίας και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, διοργάνωσαν μια επιτυχημένη εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος γονέων και παιδιών.

Τα παιδιά των νηπιαγωγείων σε ένα ατέλειωτο δημιουργικό παιχνίδι σε εναλλακτικά μονοπάτια μάθησης, γνώρισαν λαϊκά παραμύθια, μύθους, θρύλους, αινίγματα, παροιμίες, λαχνίσματα, παιδικά παιχνίδια, γλωσσοδέτες, δημοτικά τραγούδια, ταχταρίσματα, παραδοσιακούς χορούς, στοιχεία της λαϊκής τέχνης, ασχολίες, επαγγέλματα, κατοικίες, φορεσιές και έθιμα ανθρώπων που έζησαν σε μιαν άλλη εποχή που προηγήθηκε της δικιά μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, παιδιά και νηπιαγωγοί με κέφι και έμπνευση, οργάνωσαν μέσα και έξω από την τάξη δρώμενα, δράσεις, κατασκευές, χειροτεχνίες, καρτέλες, συγκριτικούς πίνακες, πολυτροπικά κείμενα, video, ηχογραφήσεις, μικρές εκθέσεις, προσκλήσεις σε παππούδες και γιαγιάδες ή άλλους «εδικούς», παιχνίδια στον υπολογιστή, επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, θεματικές γιορτές, επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους στο Πολιτιστικό κέντρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου