ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το κάλεσμα της άγριας φύσης»

το-κάλεσμα-της-άγριας-φύσης-532784

Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» γίνεται παράσταση και ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία, φορείς και ιδρύματα, με τη φροντίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί και στο Βόλο.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Βόλο έχει ως εξής: Σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου στις 18.00, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 11π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου «Αχίλλειον» (παράσταση για το 3ο, 6ο, 8ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου) και στις 19.30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου «Αχίλλειον», ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11.00π.μ. στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Βόλου, στις 16.30 στο Γηροκομείο Βόλου και την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 10.30π.μ στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ) Βόλου.

Στην παράσταση της Στέγης, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις περιπέτειες του Μπακ μέσα από την αφήγηση και τη μουσική. Στόχος της παράστασης είναι να γνωρίσουν οι θεατές ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να γοητευθούν από τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου που δημιουργείται με απλά μέσα.

Η παράσταση βασίζεται σε αποσπάσματα της ελληνικής απόδοσης του μυθιστορήματος «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» από το βιβλίο των εκδόσεων Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος (2008, μετάφραση: Θ. Δ. Φραγκόπουλος, επιμέλεια Φλώρα Ορφανουδάκη) και από το βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο (2014, μετάφραση Σοφία Γρηγορίου).

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, διασκευή και μουσική Ελένης Ευθυμίου, κίνηση Βιτόριας Κωτσάλου, σκηνικά και κοστούμια Ελισάβετ Αντάπαση. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάνθη Γραμματικού. Ερμηνεύουν οι Στέφανος Αχιλλέως, Ηλίας Βογιατζηδάκης, Δήμητρα Κούζα, Τάνια Παλαιολόγου, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Βαλάντης Φράγκος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 900 5 800.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου